5g'nin İlk Test Sonuçları Geldi, 3.6gbps Kablosuz Veri Hızına Hazır Olun! - Son Dakika
Teknoloji

5g'nin İlk Test Sonuçları Geldi, 3.6gbps Kablosuz Veri Hızına Hazır Olun!

5g\'nin İlk Test Sonuçları Geldi, 3.6gbps Kablosuz Veri Hızına Hazır Olun!

Bugün 5G'nin ilk geniş ölçekli alan testlerinin sonuçları açıklandı.

10.10.2015 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Çinli Huawei ve Japon telekom devi NTT DOCOMO ile 5G testlerini sürdürüyor. Çin'in Çengdu bölgesinde devam eden testlerden ilk sonuçlar gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde 5G'nin ilk geniş ölçekli alan testleri gerçekleştirildi.


Bu test esnasında aynı anda 24 cihaz aynı 5G ağını kullandı. Huawei'nin verdiği bilgilere göre, bu test esnasında veri indirme hızı ortalama olarak 1.34Gbps seviyesindeydi. 24 cihazın aynı anda bağlandığı ağda veri indirme hızında ulaşılan en yüksek hız ise 3.6Gbps oldu. Bu rakam ise halihazırda kullanılan en yüksek veri indirme hızlarından birine sahip olan Google Fiber'den dört kat daha hızlı.


Huawei Kablosuz Ağları CTO'su Dr. Wen Tong konuyla ilgili olarak, "Bu sonuçlar bizim bu konuda ne kadar hızlı ilerlediğimizi ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor." dedi.


Öte yandan 5G alanında başka şirketler de çalışmalarını sürdürüyor. ABD'de de Verizon ve diğer operatörler yeni nesil 5G teknolojisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Dünya genelinde gerçekleştirilen 5G testleriyle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.





Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji 5g'nin İlk Test Sonuçları Geldi, 3.6gbps Kablosuz Veri Hızına Hazır Olun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement