6 Kilo 320 Gram Yabani Orkide Soğanı ile Yakalandı - Son Dakika
Güncel

6 Kilo 320 Gram Yabani Orkide Soğanı ile Yakalandı

6 Kilo 320 Gram Yabani Orkide Soğanı ile Yakalandı

Samsun'da ormanlık alanda topladığı yabani orkide (salep) soğanlarını evinde saklayan M.C., jandarma tarafından yakalandı.

14.06.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da ormanlık alanda topladığı yabani orkide (salep) soğanlarını evinde saklayan M.C., jandarma tarafından yakalandı. Toplam 6 kilo 320 gram ağırlığındaki yabani orkide soğanına da el konuldu.

Samsun'un Kavak İlçesi Sıralı Mahallesi'nde 46 yaşındaki M.C. iddiaya göre ormanlık alanda topladığı yabani orkide (salep) bitkisini toplayıp evinde kuruttu. Ardından da kuruttuğu yabani orkide soğanlarını evinde sakladı. Jandarmaya yapılan ihbar üzerine M.C.'nin evinde dün yapılan  aramada bir poşet içerisinde toplam ağırlığı 6 kilo 320 gram olan yabani orkide soğanları bulundu. Jandarma tarafından soğanlar el konulurken M.C.'de gözaltına alındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11'inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, olaydan dün akşam jandarma tarafından haberlerinin olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Ekiplerimiz Kavak'a gidecek el konulan yabani orkide soğanlarını inceleyecek ve nereden toplandığını tespit edecekler. Hangi cins orkide olduğunu belirleyecekler. Ardından mevzuat gereği cezai işlem uygulanacak. Şu an için şahsa bir cezai işlem uygulanmadı. Teslim alınacak orkide soğanlarını Kızılırmak Deltası'nda belirlenecek bölgeye dikmeyi planlıyoruz. Tabii ki bu tür koruma altındaki bitkilerin bizim iznimiz olmadan toplanması kesinlikle mümkün değil ve yasak. İlgili mevzuat gereği bu şahıs hakkında biz de gerekli işlemi yapacağız."

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 6 Kilo 320 Gram Yabani Orkide Soğanı ile Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement