6.uluslararası Tıp Etiği Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

6.uluslararası Tıp Etiği Sempozyumu

Tuşba Belediyesi, "6. Uluslararası Tıp Etiği Sempozyumu" ve "6. Uluslararası Tıp Hukuku Sempozyumu"na katılan yerli ve yabancı bilim adamlarına yöresel yemek ikramında bulundu.

25.09.2014 18:01

Tuşba Belediyesi, "6. Uluslararası Tıp Etiği Sempozyumu" ve "6. Uluslararası Tıp Hukuku Sempozyumu"na katılan yerli ve yabancı bilim adamlarına yöresel yemek ikramında bulundu.

Tuşba Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği ile Uluslararası İslam Tıp Tarihi Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "6. Uluslararası Tıp Etiği Sempozyumu" ve "6. Uluslararası Tıp Hukuku Sempozyumu"na katılan bilim insanlarını ağırladı.

Sempozyuma katılan ve iki gündür devam eden oturumlarda Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki ayrı bilimsel sunum yapan Tuşba Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, sempozyumda sunum yapacak olan ve 15 ülkeden gelen yaklaşık 150 yerli ve yabancı bilim adamına akşam yemeği ikram etti.

Tarihi Van Kalesi'nde ayran aşı, Van balığı, içli köfte, keledoş ve bulgur pilavından oluşan yöresel Van yemeklerini tadan bilim adamları, ilk kez gördükleri Van Kalesi ile yöresel ev yemeklerine hayran kaldıklarını ifade etti.

Yemekte konuşan Başkan Özgökçe, sosyal belediyecilik anlayışları gereği hizmet yaparken ilin tarihi ve kültürünü de tanıtmak zorunluluğunu hissettiklerini kaydetti.

Yemeği de bu amaçla Van Kalesi'nde düzenlediklerini söyleyen Özgökçe, "Bizler halkımıza hizmet ederken, tarihi ve kültürel değerlerimizi de gelen misafirlerimize tanıtmak zorundayız. Bu amaçla mekan olarak Van Kalesini ve menümüzü de Van'ın yöresel yemeklerinden seçtik" diye konuştu.

Düzenlenen yemeğe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, yerli ve yabancı bilim adamları, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban ve Tuşba Belediye Meclis üyeleri katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6.uluslararası Tıp Etiği Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement