60 Derece Sıcaklıkta Zorlu Oruç - Son Dakika
Güncel

60 Derece Sıcaklıkta Zorlu Oruç

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide üretimi yapan fırın işçileri 60 derece sıcak ortamda oruç tutuyor.

28.06.2014 14:11

Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da ekmek ve pide üretimi yapan fırıncıların zorlu mesai yapmalarına neden oluyor. Hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı Süleymanpaşa’da fırında çalışan ekmek ve pide ustaları 250 derece sıcaklığa ulaşan fırının karşısında zor koşullara rağmen çalışıyor.

Meslekleri gereği 250 derece sıcak fırının karşısında çalışmak zorunda kalan fırıncılar zor da olsa oruçlarını tutmaya çalışıyor.

Peştamalcı Caddesi üzerinde bulunan Ekmek Teknesi fırınında usta olarak çalışan Yüksel Pişkin, Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi ve fırının sıcaklığından dolayı oruç tutmakta zorlandıklarını dile getirdi.

“ALLAH YARDIMCIMIZ OLUYOR”

Açlığın akıllarına bile gelmediğini fakat su ihtiyaçlarının sıcaklıktan dolayı yüksek olduğunu ifade eden Pişkin, "Bu sıcak havalarda oruç tutmak zor. Ramazan’da susuzluk bizi fazla yoruyor. Açlık sıkıntı olmasa da susuzluk sıkıntıya neden olabiliyor. Ama Allah yardımcımız oluyor. Zor olsa da tutuyoruz. Fırının sıcaklığı 250 derece civarında. Ortalama 60 derece sıcaklıkta çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

RAMAZAN'DA FIRINCILARIN ZORLU MESAİSİ

Adana’da sıcak hava giderek etkisini artırırken, bazı meslek gruplarına mensup vatandaşlar Ramazan ayında büyük bir sabır ile imtihan veriyor.

11 ayın sultanı Ramazan ayı, tüm İslam dünyası ve Türkiye’de manevi coşku içerisinde idrak ediliyor. Adana’da termometrelerin 44 dereceyi gösterdiği şu günlerde birçok vatandaş için Ramazan, tam anlamıyla bir sabrın imtihanı oluyor. Klimalı ofislerde oruç tutanlar fazla güçlük yaşamazken bazı meslek gruplarının sıcakta oruç tutarken çektiği zorluk ise ibretlik görüntü veriyor.

Zor şartlar altında oruç tutan fırıncılardan Yılmaz Haksever, “Oruç tutuyoruz, ama çalışmaya da devam ediyoruz. Sıcaklığı 400-450 derece olan fırının yanında çalışıyoruz. Oruç tutarken baya zorluk çekiyoruz ama ekmek parası. Mecbur çalışıyoruz, yapabileceğimiz başka bir şey yok. Oruç görevimiz, tutmamız lazım. Kendimiz için tutuyoruz, başka biri için tutmuyoruz” dedi.

Döner ustası Hayrettin Ekici ise, havanın sıcak olduğunu ama oruç tutmaya devam ettiklerini kaydederek, “Hava sıcak, dönerin de sıcaklığı var. Sadece susuyoruz, açlık hissetmiyoruz. Sadece su bizi zorluyor. Çok zor oluyor, ama dayanmaya çalışıyoruz. İrade meselesi bu. İradesine sahip olan her havada oruç tutabilir” diye konuştu.

ŞAHİN GİN-EREN BOZKURT

60 Derece Sıcaklıkta Zorlu Oruç
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 60 Derece Sıcaklıkta Zorlu Oruç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement