64-bit Chrome Daha Hızlı, Daha Güvenli - Son Dakika
Teknoloji

64-bit Chrome Daha Hızlı, Daha Güvenli

64-bit Chrome Daha Hızlı, Daha Güvenli

Google'ın, açık kaynak kodlu Chromium projesinden ürettiği web tarayıcısı Chrome için 64-bit versiyon geliyor.

27.08.2014 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google'ın, açık kaynak kodlu Chromium projesinden ürettiği web tarayıcısı Chrome için 64-bit versiyon geliyor.

Popüler web tarayıcılarından Chrome, yeni 64-bit versiyonu ile 64-bit Windows işletim sistemi kullanıcılarına daha hızlı ve daha güvenli bir tarayıcı sözü veriyor. Chrome 37 isimli yeni versiyon şu anda herkese açık Beta aşamasında ve isteyenler sitesinden indirip, hemen deneme şansına sahip olabilirler.

64-bit işlemcili bilgisayarların artırılmış gücünü ve hızını kullanan Chrome 37, daha fazla bellek alanını tutarlı ve yüksek verim ile kullanabilecek. Yeni Chrome'un YouTube'daki HD çözünürlükteki videoları %15 daha hızlı işleyeceği belirtiliyor. Açıklamayı yapan Chrome ekibinden programcı Will Harris, yeni tarayıcı versiyonunun daha az çökeceğini ve bazı yeni türden hack saldırılarını engelleyecek iyileştirmelere sahip olduğunu da açıklıyor.

64-bit Chrome'un özellikleri arasında Windows'un DirectWrite teknolojisi sayesinde, web sayfalarındaki metinlerin daha temiz gösterilmesi de var. Bu teknoloji sayesinde donanım hızlandırması daha verimli kullanılabilecek ve imaj kalitesi de artacak. Ayrıca Google'ın Chrome'daki güvenlik yamalarını kapatmak için güvenlik testleri yapan ve açıkları rapor eden çeşitli kişilere 50,000 Dolar'ın üzerinde ödül verdiği de biliniyor.

Fakat Chrome 64-bit çağına geçerken geride bazı şeyler de bırakıyor. Mesela kullanıcılar arasında çok popüler olan tarayıcı eklentilerinin çoğu ilk aşamada yeni Chrome 37 ile çalışmayacak. Çünkü Google bu versiyon ile yepyeni bir kodlama arayüzüne geçiyor. Bunun dışında 64-bit Chrome'un Microsoft Silverlight ve Adobe Flash Player desteği de yok. Ama Flash konusunda sıkıntı olmayacak çünkü tarayıcı kendi içinde bir Flash Player versiyonunu gömülü bulunduruyor.

Yeni Chrome'u denemek isteyenler buraya tıklayarak Beta versiyonunu indirebilirler ama yukarıda belirttiğimiz eksikliklere ve çalışmayacak eklentilere hazırlıklı olmanızı önemle hatırlatıyoruz. Ayrıca ne yazık ki Mac kullanıcılarına henüz 64-bit Chrome sunulmadı, Google hala üzerinde çalışıyormuş.

Bu arada, Chrome'a başka yenilikler gelmeye devam ediyor, mesela pil tüketimi ile ilgili bir gelişmeyi bu linkteki haberde okuyabilirsiniz.

The post 64-bit Chrome Daha Hızlı, Daha Güvenli appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji 64-bit Chrome Daha Hızlı, Daha Güvenli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement