Kırkpınar'da 52 Sağlık Görevlisi 249 Kişiye Müdahale Etti - Son Dakika
Yerel

Kırkpınar'da 52 Sağlık Görevlisi 249 Kişiye Müdahale Etti

Kırkpınar\'da 52 Sağlık Görevlisi 249 Kişiye Müdahale Etti

Edirne'de iki hafta önce düzenlenen 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde görev yapan 52 sağlık görevlisi 271 kişiye tıbbi müdahalede bulundu.

02.07.2014 17:26  Güncelleme: 10:33

Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırkpınar haftası boyunca, kurulan sağlık istasyonlarında vatandaşlara ve sporculara en iyi şekilde hizmet verildiği belirtildi.

Ortopedi uzmanı, kardiyoloji uzmanı ve acil tıp uzmanlarından oluşan 52 personelin güreşlerde görev yaptığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık ekiplerimiz saha içerisinde kırık, çıkık, yumuşak doku zedelenmesi, göz-kulak yaralanması, dikiş atma, ve pansuman başta olmak üzere 249 sporcuya, saha dışında ise 271 kişiye adet tıbbi müdahalede bulundu. 13 vakada ambulansla Devlet Hastanesine sevk edildi. Başta Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun isteğiyle valimiz Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanımız Recep Gürkan ve Belediye Başkan Yardımcımız Dr. Ertuğrul Tanrıkulu olmak üzere 'Organ ve Doku Bağışı standımızda toplamda 87 tane organ ve doku bağışı yapıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırkpınar'da 52 Sağlık Görevlisi 249 Kişiye Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement