9 Yaşındaki Fatma Ninenin Okuma-yazma Heyecanı - Son Dakika
Yerel

9 Yaşındaki Fatma Ninenin Okuma-yazma Heyecanı

Mamak Belediyesi, Başak Aile Merkezi’nde verdiği okuma-yazma kursu ile genç yaşlı çok sayıda kişiye eğitim imkânı sunuyor.

04.03.2015 11:31

Mamak Belediyesi, Başak Aile Merkezi'nde verdiği okuma-yazma kursu ile genç yaşlı çok sayıda kişiye eğitim imkanı sunuyor. 2 yıldır kursa gelen 69 yaşındaki Fatma Okutan da okuma-yazma öğrenerek yaşıtlarına örnek oldu.

Zamanında okula gidemeyen veya çeşitli sebeplerle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan kadınlar, okuma yazma öğreniyor. Eğitime verdikleri önemi vurgulayarak aile merkezlerinin Mamak'ta çok önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Aile merkezlerimiz, hanım kardeşlerimizin evi gibi. Biz bu merkezleri onlara hizmet etmek için açtık. Yaşlısı genci kurslarımıza katılarak kendilerini geliştiriyor. Azimlerinden dolayı hepsini kutluyorum" dedi.

2 yıldır kursa gelen 69 yaşındaki Fatma Okutan ise, okumanın yaşının olmadığını söyleyerek, "Hastaneye giderken, dolmuşa binerken çok büyük sıkıntı çekiyordum. Çocuklarımı okuttum. Evde oturana kadar okumayı öğreneyim istedim. İşlerimi kendim halletmek istedim. Şimdi her yere gidebiliyorum ve derdimi anlatabiliyorum" dedi.

Okutan, "Birinci dönemi bitirdim, ikinci dönemin derslerini okuyorum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gözümüze ışık oldu" dedi.

Kursiyerlerin hayallerinin ve ideallerinin olduğunu vurgulayan öğretmen Abbas Piri, "Okuma-yazma öğrenmeye gelen kadınlar, ideallerini gerçekleştirmek için buraya gelip okuma ve yazmayı öğreniyorlar. Haftada üç gün derslerimiz var. Evlerinde çocuklarından, eşlerinden de destek alıyorlar" dedi.

Öğrenmenin yaşı yok dedirten kursta 20'sinden 75'ine kadar farklı yaş aralıklarından 15 kadın kursiyer bulunuyor. Kursa gelip okuma yazma öğrenen kadınlar, günlük yaşamlarında karşılaştıkları sıkıntıları aşıyor. Büyük bir dikkat ve özenle dersleri takip eden ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri günü gününe yapan kursiyerlere kurs sonunda okur-yazar sertifikası verilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 9 Yaşındaki Fatma Ninenin Okuma-yazma Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement