7 Bin Kişi Kardeşlik Sofrası'nda - Son Dakika
Güncel

7 Bin Kişi Kardeşlik Sofrası'nda

Esenler Belediyesi'nin Aksaray Caddesi'nde kurduğu Kardeşlik Sofrası'nda 7 bin kişi oruçlarını birlikte açarak Ramazan'ın bereketini paylaştı.

16.06.2016 14:05

Esenler Belediyesi, "Gönlümüz Bir, Soframız Bir" sloganıyla Ramazan ayına özel Kardeşlik Sofraları kurmaya devam ediyor. Anadolu Caddesi'nin ardından bu kez de Aksaray Caddesi'nde kurulan Kardeşlik Sofrası'nda Esenlerliler, Ramazan'ın bereketini komşularıyla paylaştılar. Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusunun yapıldığı iftar programına; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve bazı mahalle muhtarları da katıldı.

ESENLER, RAMAZAN'I RAMAZAN GİBİ YAŞIYOR

Okunan ezanla birlikte Kardeşlik Sofrası'nda buluşan 7 bin kişi hep birlikte oruçlarını açtılar. İftarın ardından vatandaşlara hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler, Ramazan'ı Ramazan gibi yaşıyor. Sadece burada kurduğumuz sofralarla değil Esenler'deki hanelere de gönderdiğimiz dört çeşit yemekle Ramazan'ı ruhuna uygun yaşıyoruz" dedi. Aksaray Caddesi'ni dolduran vatandaşlara, iftarın bereketini paylaştıkları için teşekkür eden Göksu, "Caddedeki sofraları bir uçtan diğer uca göremiyorum, öyle güzel bir kalabalık var. Esenlerli birlik olduğunu bir kez daha gösterdi" diye konuştu.

RIZKIMIZI PAYLAŞTIK

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise Ramazan'ın paylaşma ayı olduğunu hatırlatarak, " Misafir, rızkıyla gelir. Biz de sizinle bu sofralarda rızkımızı paylaştık. Allah, bu mübarek Ramazan ayında hepimizin dualarını kabul etsin" dedi.

SOFRALARDA MUHABBET DE PEKİŞTİ

Ramazan'ın ruhunu, mahalle kültürünü ve yardımlaşma duygularını zirveye çıkaran bu günde kurulan sofralarda, dostluk ve muhabbet de pekişti. Hep birlikte edilen yemek duasının ardından iftar programı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7 Bin Kişi Kardeşlik Sofrası'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement