750 Fidanı Bir Gecede Kestiler - Son Dakika
Güncel

750 Fidanı Bir Gecede Kestiler

750 Fidanı Bir Gecede Kestiler

Muş'ta bu yıl dikimi yapılan 500'ü meyve, 250'si kavak olmak üzere toplam 750 fidan kimliği belirsiz kişiler tarafından bir gecede kesilerek yok edildi.

19.11.2015 10:17  Güncelleme: 10:49

Muş'un merkez Çöğürü köyünde kimliği belirlenmeyen kişi ya da kişiler tarafından bu yıl dikimi yapılan 500'ü meyve, 250'si kavak olmak üzere toplam 750 fidanı bir gecede kesldi. Köylülerden Sabri Demir, "Emeğimi 1 gecede yok ettiler. 10 defa da kesseler yine fidanları dikeceğim." dedi.

YAZ BOYUNCA GÖZÜ GİBİ BAKTI

Oto sanayi sitesinde yıllarca çalıştıktan sonra emekli ayrılıp köyüne yerleşen Sabri Demir, ilkbaharda 20 dönüm arazisinin bir bölümünü meyve bahçesine çevirdi. Etrafını tel örgü ile çevirdiği bahçesine İl Tarım Müdürlüğü elemanları ile birlikte elma, armut, dut, şeftali, erik, kayısı, kiraz, vişne ve ceviz olmak üzere toplam 500 meyve ile birlikte 9 bin de kavak fidanı dikti.

Yaz boyunca sulayıp ve çapa yaptığı fidanlara gözü gibi bakan Demir bir sabah gördüğü manzara ile şoke oldu. Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından bahçesindeki tüm meyve fidanları ile 9 bin kavak fidanından yaklaşık 250'i kesilerek yok edildi.

"BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ"

Dursa meyve fidanlarından önümüzdeki yıl ürün almaya başlayacağını söyleyen Sabri Demir şöyle konuştu: "Köyde hiç kimseyle husumetim yok. Bunu kim yaptığını bilmiyorum. Eşimi rahatsızlanınca Bursa'ya götürdüm. Geldiğimin ertesi günü ağaçlara bakmak için bahçeye gittiğimde gördüğüm manzara ile adeta dağlar başıma yıkıldı. Geldiğim gün ağaçlar duruyordu. Yazık, günah değil mi? Bunu yapanlar insan olamaz. Vicdansızlar bir gecede 500 meyve ve 250 kavak fidanını kesmişler. Katledilen her bir fidan bana göre birer insandı. 5 bin liraya yakın zararım var. Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat ettim elemanlar gelip gördükleri manzara karşısında şaşırdılar, kesilen ağaçları topluyorum. 10 kez de kesseler yine buralara fidan dikeceğim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 750 Fidanı Bir Gecede Kestiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • guzel muşum: bunu yapan ya polis ya da asker dir 3 28 Yanıtla
  • SİVEREKLİ CEMAL: PKK LILAR KESMİŞTİR. 20 6 Yanıtla
  • Ulutürk : Bu Kürtler Her şeye Zarar Bastıkları Yerde Ot Bile Çıkmaz Bu Pisliklerin. .. 17 9 Yanıtla
  • ANTİ AKP: ELİNİZDEKİ FİDANI KIYAMETİN KOPACAĞINI BİLSENİZ DAHİ HEMEN DİKİNİZ...HZ MUHAMMED SAV... 25 0 Yanıtla
  • türk: nasılsanız öyle yönetilirsiniz kürt halkı her türlü şer haber sizden bu kafayla daha çok sürünürsünüz bisey ögrenmissiniz devlet yaptı asker polis yaptı diye ama her ayda gidip o devletten para almayi da hic aksatmazsiniz faturalarinizi ödemezsiniz azcık müslüman olun Allah tan korkun yeter da yeter 2 7 Yanıtla
  • ali: kim yaptıysa elleri kırılsın yuvasız barksız kalsın 8 1 Yanıtla
  • Zafer: Lanet olsun sana Muş hiç iyi haber gelmezmi senden bende Muşlu yum ama Türk'üm 8 1 Yanıtla
  • ülkücü: ağaç kesmek adam öldürmekle eş değer cezası ağır olmalı 8 0 Yanıtla
  • muşlu baran: tanıyorum bu amcayı..pkk nın haracını reddettiği için böyle bir muameleye maruz kaldı...imanlı bir kürt o ..kalleş pkk 7 1 Yanıtla
  • ATASÖZÜ.: Yaş kesen baş keser. 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement