8 Yıl Önce Cami Avlusuna Bebek Bırakan Çiftin Davası Zamanaşımından Düştü - Son Dakika
Güncel

8 Yıl Önce Cami Avlusuna Bebek Bırakan Çiftin Davası Zamanaşımından Düştü

8 Yıl Önce Cami Avlusuna Bebek Bırakan Çiftin Davası Zamanaşımından Düştü

* İstanbul'da 5 Mart 2008 yılında üç günlük erkek bebeği cami avlusuna bırakmaları güvenlik kameralarına yansıyan çift hakkında olaydan 8 yıl sonra dava açıldı.

19.06.2016 12:35

* İstanbul'da 5 Mart 2008 yılında üç günlük erkek bebeği cami avlusuna bırakmaları güvenlik kameralarına yansıyan çift hakkında olaydan 8 yıl sonra dava açıldı.

İki yıl önce ayrılan ve beraberliklerinden iki çocukları olan eski eşler, suçlarını kabul ettiler.

Ancak 'Gözetim ve koruma yükümlülüğü altında bulunan çocuğu terk" suçundan 2'şer yıla kadar hapisleri istenen anne Pınar K. T. ve eski eşi Nadir G. hakkındaki dava, zamanaşımı nedeniyle düştü.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Üç günlük bebeği cami avlusuna bırakırken güvenlik kamerası görüntülerinden kimlikleri ortaya çıkarılan çift, 8 yıl önce Sakarya Akyazı'daki köylerinde bulunamadılar. Bulundukları takdirde savcılığa çıkarılmalarına karar verilen çiftin dosyasında, 2008'den bu yana sadece 3 yıl önce sürekli arama kararı çıkarıldı. Ancak bu süre zarfında da adresleri saptanamayan anne Pınar K. T. ve Nadir G. hakkında herhangi bir adli işlem yapılamadı. Savcılık, davanın zamanaşımına girdiği tarih olan 5 Mart 2016'da adli kayıtlarda yapılan araştırmada şüphelilerin adreslerini tespit etti. Bunun üzerine şüpheli çift hakkında "Yaşının küçüklüğü nedeniyle gözetim ve koruma yükümlülüğü altında bulunan çocuğu terk" suçundan 3'er aydan 2'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Pınar K.T. Sakarya'da, ayrıldığı eşi Nadir G. ise İstanbul'da ayrı ayrı mahkemeye çıkıp suçlamaları kabul ettiler. Ancak mahkeme her iki şüpheli hakkındaki davayı, ilk duruşmada zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırdı.

Olay, 5 Mart 2008'de Bayrampaşa'daki Üsküp Camii avlusunda gerçekleşti. O sıra gayri meşru ilişkileri bulunan Pınar K.T. ve Nadir G. üç günlük bir bebeği kutu içinde cami avlusuna bıraktı. Olaydan haberdar edilen polis, caminin güvenlik kamerası kayıtlarından saat 11.26-11.24 arasında kucağında battaniyeye sarılı bebek bulunan bir kadınla, bir erkeğin görüntülerini tespit etti. Bebeğe polisler tarafından "Beyazıt" ismi verilerek Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Beyazıt bebek, daha sonra bir aileye evlatlık verildi.

KÖYLERİNDE BULUNAMADILAR

Kamera görüntülerinin televizyon programlarına haber olarak yansımasının ardından Bayrampaşa'da çayocağı işleten Mustafa Ö., Sakarya, Akyazılı olduğunu söylediği çiftin, olaydan iki gün önce çayocağına geldiklerini, kalacakları yeri olmayan çifti evine götürdüğünü, ertesi gün de İzmit'e gitmeleri için bilet almayı teklif ettiğini ancak şüphelilerin bunu kabul etmediğini anlattı. Bayrampaşa Çocuk Amirliği'nce kamera kayıtlarından elde edilen fotoğraflar, Sakarya Akyazı İlçesi Jandarma Komutanlığı'na gönderildi. Komutanlıkça yapılan tahkikat sonucu şüpheliler Pınar K. T. ve Nadir G'nin Topağaç Köyü'nde yaşadıkları, ancak bir hafta önce köyden ayrıldıkları, o tarihten bu yana da köye gelip gitmediklerinin tespit edildi. Komutanlık savcılığa, şüpheliler geldiğinde yakalanarak bilgi verileceğini de bildirdi.

ZAMANAŞIMI DOLDUĞU GÜN DAVA AÇILDI

Şüpheliler hakkında 2013 yılına kadar dosyada herhangi bir işlem yapılmadı. 2013 yılında dosya sürekli arama evrakları arasına girdi. Ancak dosya zamanaşımına girdiği tarih olan 5 Mart 2016'da her iki şüphelinin adli kayıtlardan adresleri tespit edildi. Bunun üzerine hemen o gün şüpheliler hakkında "Yaşının küçüklüğü nedeniyle gözetim ve koruma yükümlülüğü altında bulunan çocuğu terk" suçundan 3'er aydan 2'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İKİ YIL ÖNCE AYRILMIŞLAR

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde 26 Mayıs 2016'da görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık Nadir G. geldi. 36 yaşındaki kaynakçılık yaptığını söyleyen Nadir G. savunmasında, "Pınar K. ile olay tarihinden önce gayri resmi olarak evlilik yapmıştık. Henüz 7 aylık evliydik ki eşim bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Ancak ilişki süremize göre çocuğun dünyaya gelmesine anlam veremediğim için Pınar'a bunun nasıl olduğunu sordum. Bana erken doğum olduğunu söyledi. Ancak doktordan çocuğun 9 aylık anne olduğunu öğrendim. Pınar'ı sıkıştırınca çocuğun önceki birlikteliğinden olduğunu öğrendim. Bu hususu aile çevresi de öğrenince memlekette Pınar'ı sıkıştırdılar. Hatta ölüm kararı aldılar. Biz de bu nedenle İstanbul'a bir arkadaşımın yanına geldik. Ancak Pınar çocuğa bakamadığını, aç kaldığını söyledi. Çocuğu bırakmak istiyordu. Ben karşı çıktım. Bir süre sonra Pınar'ın ısrarlarına dayanamayarak çocuğu caminin avlusuna bıraktık" diye konuştu. 2 yıl önce Pınar K. T'nin evden ayrıldığını, bir daha eve dönmediğini belirten Nadir Gülmez, birlikte iki çocuklarının dünyaya geldiğini de söyledi.

"MECBUR KALDIĞIM İÇİN BIRAKTIM"

Hakim, 29 yaşındaki Pınar K.T'nin Sakarya 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimat yoluyla ifadesinin alındığını belirtti. Pınar K.T. 21 Nisan 2016'da verdiği ifadesinde, suçunu kabul ettiğini söyledi. Tepe, "Bu çocuğu bırakmasaydım bakımsızlıktan ölecekti. Çünkü gidecek bir yerim yoktu. Hiçbir anne çocuğunu bırakmak istemez, zaten kucağımdayken soğuktan morarmıştı. Öleceğinden korktuğum için bırakmak zorunda kaldım. Mecbur kaldığım için çocuğumu bıraktım" diyerek beraatini talep etti.

8 YILLIK ZAMANAŞIMI SÜRESİ DOLMUŞ

Mahkeme kararında, sanıklar hakkında küçük çocuğu kendi haline terk etme suçunu işlediklerinden cezalandırılmaları istemiyle haklarında dava açıldığını ancak bu eylemin yaptırımının türü ve üst sınırına göre dava zamanaşımının 8 yıllık asli zamanaşımı süresine tabi olduğunu belirtti. Mahkeme, suç tarihi olan 5 Mart 2008 tarihinden iddianamenin düzenlendiği ve kabul edildiği tarihe kadar bu sürenin geçtiği, zamanaşımını kesen herhangi bir işlem yapılmadığı anlaşıldığından sanıklar hakkındaki davanın zamanaşımı nedeniyle düşürülmesine karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Yıl Önce Cami Avlusuna Bebek Bırakan Çiftin Davası Zamanaşımından Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement