Aa Analiz Haberler Editörlüğü Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Aa Analiz Haberler Editörlüğü Tanıtıldı

Anadolu Ajansı (AA) Analiz Haberler Editörlüğü, düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı.

04.03.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Analiz Haberler Editörlüğü, düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı.

Analiz Haberler Editörü İhsan Gürsoy, Malta Köşkü'nde düzenlenen toplantıda, AA'nın son yıllarda çok köklü bir atılım yaptığını ve birçok dilde yayına başladığını söyledi.

AA'nın insan kaynağı anlamında çok ciddi atılımlar yaptığını ve küresel aktör olmayı hedefleyen bir vizyona sahip olduğunu belirten Gürsoy, şöyle konuştu:

"AA'nın içindeki devasa insan sermayesi doğru şekilde kullanılıyor mu' diye düşündük. Bilindiği gibi AA gündelik haber takibini uzun bir zamandır en iyi şekilde yapıyor. Rutinimiz iyi bir şekilde akıyor. Ulusal ajanslar o ülkenin dış politikasıyla uyumlu çalışan kurumlardır. Ortak bir aklın ve yaklaşımın oluşması için gayret gösteriyoruz. Haber önümüzden akıp gitmesin, bazı haberlere ve bölgelere odaklanalım istedik. Evvela elimizdeki insan sermayesini harekete geçirmeyi planladık. Daha sonra dışarıdan analistlere yöneldik. Analiz Haberler Editörlüğü ile farklı ülke ve kültürlerden gelen gazetecileri bu doğrultuda seferber edip, editörlüklerimiz arasında yaratıcı diyalog kanallarının açılmasını amaçladık."

Gürsoy, Analiz Haberler Editörlüğü olarak gündelik gazetecilik faaliyetlerinin ötesinde bir hedef ortaya koyduklarını, sorunların küresel bir perspektifte, tüm yönleriyle ele alınmasını ve stratejik anlamı olan metinlerin ortaya çıkmasını istediklerini vurguladı.

-"Çalışmalarımızda çok ciddi bir araştırma, istihbarat ve veri toplama çabası içindeyiz"

Hazırlanan analizlerin medyaya, ele alınan konuda bir perspektif sağlamasını arzu ettiklerini aktaran Gürsoy, şöyle konuştu:

"Perspektiften kastım, insanlara nasıl bakacaklarını dikte etmek değil. En azından 'Böyle bir bakış açısı var' diye arz edebilirsek o anlamda mutlu olacağız. Bunun aksi de düşünülebilir. Biz bir bakış açısı veriyor isek hemen bunun muadilleri ve karşıtları da akla gelecektir. En azından bir perspektifle bu meselelerin gündelik haber dışında bir bakışa muhtaç olduğunu göstersek bile kafidir diye düşünüyorum. Editörlüğümüz ekim ayında faaliyete başladı. İlk haberimizi 1 Ekim'de yaptık. İlk dosyamız Suriyeli mülteci akını güneye kayarsa orada yaşayacakları tehlikelerdi. Analiz Haberler Editörlüğü'nün kuruluş amaçlarıyla uyumlu olarak mevcut yayın kategorilerinde değişiklik yapmamız gerekti. 4 yayın formatımız var, bir kısmı yeni ihdas edildi."

İhsan Gürsoy, Analiz Haberler Editörlüğünün ortaya koyduğu çalışmalarda çok ciddi bir araştırma, istihbarat ve veri toplama çabası içinde olduğunu vurgulayarak, çok büyük hedeflerinin bulunduğunu ve bunun daha yüzde 10'una ulaştıklarını kaydetti.

AA Analiz Haberler Editörlüğü tanıtım toplantısına Habertürk Genel Müdürü Veyis Ateş, Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Murat Çiçek, TRT World Haber Müdürü Fatih Er, En Son Haber Yayın Grubu Başkanı Serkan Kalemciler, Diriliş Postası GYY Erem Şentürk, Müstakil Gazete İmtiyaz Sahibi Ertuğrul Fındık, Habertürk GYY Yardımcısı Barış Erkaya, Sabah.com GYY Yunus Göksu, Yenisafak.com GYY Ersin Çelik, Dünya Bülteni Haber Müdürü Ahmet Sezer, TimeTürk GYY Murat Hazini, Ajans Kafkas'tan Cankat Kaplan ve Ebubekir Kızık, 24 Haber Müdürü Mehmet Yeşilkaya, A Haber Dış Haberler Müdürü Orhan Sali, A Haber Editörü Muhammed Akaydın, 24 Haber Koordinatörü Ömer Özkök, Ülke TV Haber Koordinatörü Mustafa Güngör, Star gazetesi editörü Mehmet Hakan Kekeç, Yenişafak gazetesinden Bekir Aydoğan ve Kübra Tokuş, Yazar Merve Şebnem Oruç, Türkiye gazetesinden Talip Karakaş ile Daily Sabah Dış Haberler Müdürü Yusuf Selman İnanç'ın da aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Analiz Haberler Editörlüğü Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement