Aa Foto Muhabiri Berk Özkan'a Ödül - Son Dakika
Kültür Sanat

Aa Foto Muhabiri Berk Özkan'a Ödül

Özkan'ın "Ailece namazda" başlıklı fotoğrafı, "Cami ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında üçüncü oldu Yarışmada, Hüseyin Bostancı'nın fotoğrafı birinciliğe, Leyla Emektar'ın fotoğrafı ikinciliğe değer bulundu.

14.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı foto muhabiri Berk Özkan'ın "Ailece namazda" başlıklı fotoğrafı, "Cami ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında üçüncü oldu.

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Üsküdar'da Mevsimlerden Kültür Sanat" temasıyla oluşturulan 2014-2015 kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Cami ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasına, 615 fotoğrafçı, 3 bin eserle katıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlr Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nihal Kafalı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlileri Kamil Fırat ve Mustafa Bilge, Türkiye gazetesi Fotoğraf Editörü Ali Çelik, Milliyet gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Aslan'ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri, birinciliğe Hüseyin Bostancı'nın, ikinciliğe Leyla Emektar'ın fotoğrafı değer görüldü.

Yarışmada, AA foto muhabiri Berk Özkan'ın "Ailece namazda" başlıklı fotoğrafı üçüncü oldu.

Ödüller düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Törende, 10 eser sahibine de mansiyon ödülü verildi.

Açıklamada, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in şu görüşlerine yer verildi:

"Hiç şüphesiz medeniyetimizin harcı ezanla karıldı. Bütün şehirlerimiz gibi Üsküdarımız da asıl rengine, güzelliğine günde beş vakit ezanların yükseldiği tarihi eserlerle camilerle kavuştu. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak yüreklerin Allah'a açıldığı bu kutlu mabetlerimizi yaşatmak için uluslararası katılımlı bir yarışma düzenledik. Yarışmada ortaya çıkan birikimi de sizlerle paylaştık. Şüphesiz ki, yarışmaya katılan bütün eserler bizim için değerli. Ancak, marifet iltifata tabidir. Yarışmaya katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyor, ellerinize sağlık diyor ve kutluyorum."

Seçilen eserler Diyanet Vakfı'nın fuarında sergilenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Katalog çalışmasının da yapılacağı fotoğraflar, ilerleyen günlerde Üsküdar'ın değişik mekanlarında sergilenecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement