AB Hibe Projeleri Eğitimi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

AB Hibe Projeleri Eğitimi Sona Erdi

AB Hibe Projeleri Eğitimi Sona Erdi

Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Avrupa Birliği Hibe Kaynakları 'Hibe Projeleri Döngüsü Yönetimi Eğitimi' kursu sertifika töreni ile sona erdi.

13.09.2014 09:19  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adile Baysal Kültür ve Sanatevi'nde başlayan 30 kursiyerin katıldığı eğitim sonunda kursiyerlere Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından sertifikaları verildi.

Kendisinin de yıllar önce Avrupa Birliği proje hazırlama eğitimlerine katıldığını, o yılarda Türkiye'den fazla proje üretilmediğini kaydeden Başkan Tutal, son yıllarda Türkiye'nin ciddi hamleler yaptığını ve proje sayılarının arttığını belirtti.

Daha önce Seydişehir'de Milli Eğitim ve diğer kurumlar tarafından projeler yapıldığını kaydeden Başkan Mehmet Tutal, "Bu projeler uygulamaya koyuldu; ama biz özellikle bu işte profesyonel arkadaşlarımızı sizlere eğitim vermeleri için davet ettik. Sizleri bilgilendirdiler." dedi.

Üretilen projelerin Seydişehir'e mutlaka dönüşünün olacağını belirten Tutal, "Proje yazarak, ister belediyeye, isterlerse de diğer kurum ve kuruşlarla çalışsınlar, kazanım Seydişehir'in olacak. Beklentilerimiz var; Seydişehir'e ciddi hizmetler yapalım diye uğraşıyoruz. Çok hizmet edilebilecek ayaklar var. Bu ayaklardan birisi de Avrupa Birliği Projeleri; dolayısı ile biz bu semineri verdik. Bunun karşılığını bekliyoruz. İllaki belediye olarak beklemiyoruz. Buradan aldığınız eğitimlerle kendi projelerinizi yaparak, ilçe ekonomisine katkılar sunmanızı istiyorum." diye konuştu.

AB proje döngüsü yönetim programı eğitimlerinin sona erdiğini ifade eden Uzman Eğitimci Asuman Tongarlak, "Bütün mali yardım programlarına yönelik proje döngüsü nasıl hazırlanılır, fikirler nasıl projelere dönüştürülür çok güzel ve katılımcı bir gurupla eğitimlerimizi tamamladık. Bu eğitim sonunda ve eğitim sırasında Seydişehir için çıkan 5 projemiz gelişti. Bundan sonrada güzel projeler ortaya çıkacağına inanıyorum" dedi.

Proje döngüsü yönetim programına katılan kursiyerler ise fikirlerin nasıl projeye dönüştüğünü, projelerin hangi safhalardan geçerek nasıl kuruldan geçtiğini öğrendiklerini ifade ederek, "Seydişehir adına güzel projeler hazırlayarak, ilçemize yararlı olmaya gayret edeceğiz. Bu eğitim programının düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mehmet Tutal olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AB Hibe Projeleri Eğitimi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement