AB'nin Sigarayla Savaşı Devam Ediyor - Son Dakika
Dünya

AB'nin Sigarayla Savaşı Devam Ediyor

Sigara ve sigaraya bağlı sağlık sorunlarının artması ülkeleri farklı farklı yaptırımlar yönlendirirken, Avrupa Birliği (AB) sigaraya karşı başlattığı mücadeleyi arttırdı.

30.06.2015 14:45

Sigara ve sigaraya bağlı sağlık sorunlarının artması ülkeleri farklı farklı yaptırımlar yönlendirirken, Avrupa Birliği (AB) sigaraya karşı başlattığı mücadeleyi arttırdı. AB, yakın bir gelecekte sigara paketlerinin üzerinden isimleri ve marka amblemleri de kaldırılması için çalışma başlattığı duyurdu.

Avrupa Birliği'nin aldığı bu son karar sigara üreticilerinin tepkisine neden olurken, uygulamanın özellikle küçük markaları yok edeceği açıklandı. Uygulama yeni paket tasarımına da neden olacağından ortaya çıkacak maddi bedelin tüketiciye yansıyacağı bildirildi.

British American Tobacco Yönetim Kurulu Başkanı Ralf Wittenberg, AB'nin uygulaması sonrası Avrupa pazarında bulunun 16 markalarından ancak altı markanın piyasada kalabileceğini söyledi. Wittenberg, "Önümüzdeki yıldan itibaren de Golden American, Winfield, Peer 100, Luxoder Krone markalarını piyasadan çekiyoruz. Sigarayı zor günler bekliyor. Yeni uygulama pahalıya mal olacak" diyerek endişelerini dile getirdi. Tütün ürünleri önemli kuruluşlarından olan Philip Morris ve Japan Tobacco şirketleri AB'nin yeni uygulamasının endişe verici olduğunu belirterek, uygulamanın tamamen sigara üreticilerini hedef olarak aldığını açıkladılar. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AB'nin Sigarayla Savaşı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement