ABD'de Silahlı Protestocuların Federal Binayı İşgal Etmesi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Silahlı Protestocuların Federal Binayı İşgal Etmesi

ABD'nin Oregon eyaletinde yerel halktan silahlı bir grubun, federal hükümete ait yaban hayatını koruma merkezini işgali sürüyor.

04.01.2016 01:58

ABD'nin Oregon eyaletinde yerel halktan silahlı bir grubun, federal hükümete ait yaban hayatını koruma merkezini işgali sürüyor.

Eyaletin orta kesimlerinde yer alan Burns kasabasında yaklaşık 300 kişilik bir grup, çiftçilik yapan iki kişinin cezaevine girmesini engellemek amacıyla önceki gün protesto gösterisi düzenlemiş, ardından eyaletteki milis gücünden oldukları ileri sürülen onlarca kişi de ABD Balık ve Yaban Hayatı Hizmetleri'nin binasını işgal etmişti.

Sayıları yaklaşık 150'yi bulan grubun binayı işgali pazar günü de sürdü.

Grup, bölgede çiftçilik yapan Dwight ve Steven Hammond adlı kişilerin kundaklama suçundan cezaevine girecek olmasına karşı çıkıyor.

İşgalcilerin arasında yer alan Ammon Bundy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinden şu ana kadar herhangi bir şey duymadıklarını bildirdi.

Sadece bölgeden değil, ülke genelinden insanların kendilerine katılması çağrısı yapan Bundy, şiddet kullanmak istemediklerini, ancak yetkililerin şiddet içeren eyleme başvurmaları halinde kendilerini koruyacaklarını dile getirdi.

Ammon Bundy, "Eğer şiddete başvuracaklarsa, içeri girip öldürmek isteyeceklerdir. Bizim kimseye ateş açma gibi bir niyetimiz yok, ancak bize ateş açılırsa kendimizi korumak için gerekeni yaparız" diye konuştu.

Grubun kimseyi rehine olarak tutmadığını belirten Ryan Bundy ise işgalcilerin bir çoğunun savaşmaya istekli olduğunu kaydetti.

Nevada eyaletinde çiftçilik yapan Bundy ailesi, hükümet karşıtı eylemleriyle biliniyor. Aile, otlaklarla ilgili yıllardır süren bir anlaşmazlık nedeniyle geçtiğimiz yıl da güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmişti.

Silahlı grup, Hammond ailesine yapılan haksızlığın aracı olduğunu ileri sürdükleri federal hükümete ait yaban hayatını koruma merkezi binasının işgalini gerekirse yıllarca sürdürebileceklerini iddia ediyor.

Şerif, sivillerin binadan uzak durmasını istedi

Öte yandan Harney County Şerifi Dave Ward, yaptığı yazılı açıklamada, halka işgal edilen binadan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Açıklamada, barışçıl şekilde sorunu çözmeye çabaladıklarını belirten Ward, "Birçok ajans şu anda çözüm üretebilmek için birlikte çalışıyor. Şu anda bu alandan uzak durun. Daha fazla bilgiye sahip oldukça açıklayacağız" ifadesine yer verdi.

İşgal edilen binanın hafta sonu tatili nedeniyle kapalı olduğu belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Silahlı Protestocuların Federal Binayı İşgal Etmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement