ABD'de Siyahi Gencin Polis Tarafından Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Siyahi Gencin Polis Tarafından Öldürülmesi

İnsan Hakları İzleme Örgütü: "Ferguson polisi, barışçıl göstericileri ve gazetecileri sindirme taktikleri kullanmaya son vermeli"

15.08.2014 11:07

İnsan Hakları İzleme Örgütü, ABD polisinin siyahi bir genci öldürmesi üzerine gösterilere sahne olan Missouri eyaletinin St. Louis kentinin Ferguson semtinde, polisin barışçıl göstericileri ve gazetecileri sindirme taktikleri kullanmaya son vermesi gerektiğini bildirdi.

Örgüt yetkilisi ABD'li araştırmacı Alba Morales, "Ferguson polisinin, tehditlerle ve polisin Michael Brown'u öldürmesini barışçıl biçimde protesto edenlere karşı orantısız güç kullanarak sorunları ağırlaştırdığını" belirterek, "polisin, barışçıl toplanma ve ifade özgürlüğüne ilişkin temel hakları desteklemesi gerektiği" ifadesini kullandı.

Morales, Ferguson polisinin, "sadece işlerini yapan basın mensuplarına göz yaşartıcı gazla müdahalesinin ve gazetecileri gözaltına almasının da mazur görülemeyeceğini" bildirdi.

Alba Morales, ABD'de eyalet görevlilerinin ve federal yetkililerinin, Michael Brown'un ölümüyle ilgili derhal kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma yapması, olabildiğince çok bilgiyi kamuoyuyla paylaşması çağrısında da bulundu.

ABD polisinin St. Louis kentinde Michael Brown isimli silahsız siyahi genci cumartesi gecesi öldürülmesi üzerine kentin Ferguson semtinde gösteriler yapılmış, polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.

Ferguson'da gerilimin hala sürdüğü belirtilirken, ABD Başkanı Barack Obama, Brown'ın polis tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak, Adalet Bakanlığı ve FBI'ya, sahadaki yerel yetkililerle olayı bağımsız biçimde soruşturma talimatı vermişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Siyahi Gencin Polis Tarafından Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement