ABD'de Tren Kazası: 5 Ölü, 50 Yaralı - Son Dakika
Dünya

ABD'de Tren Kazası: 5 Ölü, 50 Yaralı

ABD’de bir yolcu treninin raydan çıkarak devrilmesi sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti, en az 50 yolcu yaralandı.

13.05.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de bir yolcu treninin raydan çıkarak devrilmesi sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti, en az 50 yolcu yaralandı.

ABD'nin Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia kentinde bir yolcu treni henüz belirlenemeyen bir sebeple raydan çıkarak devrildiği bildirildi. Washington- New York seferini gerçekleştiren trenin 10 vagonunun da raydan çıkması sonucunda 5 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 50 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Arama kurtarma ekiplerinin, en az 240 yolcusu bulunan trenin raydan çıktığı kaza bölgesinde çalışmalarına başladığı ifade edilerek, devrilen trenin altında sıkışan yolcuların olabileceği endişeyle çalışmaların dikkatli bir şekilde yürütüldüğü kaydedildi.

Philadelphia Belediye Başkanı Michael Nutter tarafından olayın ardından yapılan açıklamada, en az 5 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtilerek, "Oldukça yıkıcı bir olay, hayatımda böyle bir olay görmemiştim" denildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan açıklamada ise, olayda yaralanan en az 50 kişinin tedavi edilmek üzere hastanelere götürüldüğü ve 6 yaralının durumunun ağır olduğu kaydedildi. ABD Kongre Üyesi Patrick Murphy tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, kaza sırasında trende bulunduğu ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtildi.

Kaza nedeniyle New York ve Philadelphia tren seferlerinin iptal edildiği kaydedilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. - PHILADELPHIA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD'de Tren Kazası: 5 Ölü, 50 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement