ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey Vietnam'da - Son Dakika
Güncel

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey Vietnam'da

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey Vietnam\'da

Dempsey, Vietnam'a dört günlük ziyaretini, askeri kariyerindeki "en önemli olaylardan biri" olarak nitelendirdi.

14.08.2014 14:42  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, Hanoy yönetiminin, Çin ile Güney Çin Denizi'nde mülkiyet tartışmaları yaşadığı bir dönemde, Vietnam ile askeri ilişkileri geliştirmek amacıyla bu ülkeye geldi.

Vietnam'ı 1971 yılından bu yana ziyaret eden ilk ABD Genelkurmay Başkanı olan General Dempsey, Vietnamlı mevkidaşı Korgeneral Do Ba Ty ile kapalı kapılar ardında görüşmelere geçmeden önce yaptığı açıklamada, Vietnam'a dört günlük gezisini, askeri kariyerinin "en önemli olaylarından biri" olarak değerlendirdi.

Halkın Ordusu gazetesine göre, Ty da Dempsey'e, iki ülkenin savunma işbirliğinin son dönemde daha nesnelleştiğini söyledi.

Vietnam Savunma Bakanlığı, Dempsey'in Vietnam'daki temasları sırasında, denizcilik güvenliği, eğitim ve savaşın bıraktığı mirasın üstesinden gelinmesi odaklı askeri işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde çalışma yapılacağını belirtti.

Vietnam Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Le Hai Binh de Dempsey'in ziyaretini, Vietnam Devlet Başkanı Truong Tan Sang'ın geçen yıl ABD'ye ziyareti sırasında tesis edilen "kapsamlı ortaklığı uygulama ve teşvik etme yönünde somut adımlardan biri" sözleriyle değerlendirdi.

ABD Genelkurmay Başkanı General Dempsey, Vietnam'da Başbakan Nguyen Tan Dung ve Savunma Bakanı Phung Quang Thanh ile de görüşecek. Dempsey'in eski bir ABD hava üssünü de ziyaret etmesi bekleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey Vietnam'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement