ABD'nin Libya'da Genel Bir Stratejisi Yok" - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Libya'da Genel Bir Stratejisi Yok"

ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD Afrika Komutanlığına (AFRICOM) aday gösterdiği General Thomas Waldhauser, Washington yönetiminin Libya'da DAEŞ ile mücadele kapsamında genel bir stratejisinin olmadığını düşündüğünü söyledi.

21.06.2016 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD Afrika Komutanlığına (AFRICOM) aday gösterdiği General Thomas Waldhauser, Washington yönetiminin Libya'da DAEŞ ile mücadele kapsamında genel bir stratejisinin olmadığını düşündüğünü söyledi.

General Waldhauser, Senato Silahlı Hizmetler Komitesinde düzenlenen oturumda ABD'nin Libya stratejisiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

AFRICOM'un amacının, Libya Ulusal Mutabakat Hükümetinin (UMH) sağlıklı bir şekilde çalışabilmesine katkı yapmak ve DAEŞ ile mücadele etmek olduğunu vurgulayan Waldhauser, "ABD'nin Libya'da genel bir stratejisi yok." şeklindeki sözleriyle dikkati çekti.

General Waldhauser, ülkedeki kabile bağlarının önemine de işaret etti ve Sirte kentindeki petrol kaynaklarını korumak amacıyla Misratalı milislerin DAEŞ ile mücadele için Mutabakat Hükümetine destek verdiğini dile getirdi.

Bu çatışmaları yakından takip ettiklerini ve önümüzdeki haftalarda bir destek planı sunmak için çalıştıklarını kaydeden Amerikalı General, ABD savaş uçaklarının Libya'da daha önce üç kez DAEŞ hedeflerini vurduğunu, ancak ülke genelinde uçmadıklarını söyledi.

Waldhauser, geçtiğimiz yıl DAEŞ'e bağlılığını bildiren Boko Haram'ın Nijerya dışına taşıp kıta genelinde ve hatta ABD'de bile bir tehdit olabileceği yönünde endişelere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Komite başkanı Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain de Obama yönetiminin uluslararası sorunları ele almada başarısız olduğu iddiasını dile getirdi.

Obama'nın Libya politikasını "yönetiminin utanç verici bir başka bölümü" şeklinde eleştiren ve dönemin lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonra ABD'nin Libya'yı adeta terk ettiğini belirten McCain, "Libya halkına gereken desteği vermedik." dedi.

Libya'da UMH'ye bağlı birlikler, 1 aydan uzun süredir ülkenin kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile mücadele ediyor. Sirte, Ocak 2015'ten bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunuyordu. UMH'ye bağlı güçlerin, 13 Haziran'da kentin kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı kaydedilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Libya'da Genel Bir Stratejisi Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement