ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Doları Hareketlendirdi - Son Dakika
Ekonomi

ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Doları Hareketlendirdi

ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Doları Hareketlendirdi

Tarım dışı istihdam verisi ile birlikte açıklanan ABD işsizlik verisi de beklentilerden daha olumlu gerçekleşerek %6,1 oranında açıklandı.

04.07.2014 08:53  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2008 yılında merkez üssü ABD olan küresel krizden sonra, parasal araçların istikrarı ile birlikte istihdam ve enflasyon verileri diğer piyasalar üzerinde oldukça etkili olmuştur. Genişlemeci para politikasını sürdüren ABD'nin istihdam verisi diğer piyasalar üzerinde oldukça önemli etkiler göstermektedir. Bugün 288K olarak açıklanan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi beklentilerin üzerinde gerçekleşerek Dolar kurunda sert hareketler yapmasına neden oldu.

FAİZ ARTIŞI 2015 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE GERÇEKLEŞEBİLİR

Haziran ayında ortalama saatlik ücretler %0.2 artış gerçekleştirerek 24.45 Dolar düzeyine gelmiştir. 2014 yılında Amerika Ekonomisinde Ortalama işgücüne katılım aylık ortalama 201.000 iken, 2013 yılında 194.000di. 1 yıllık vadede istihdam piyasasının %19 büyüdüğü görülmektedir. Dün IMF Toplantısında konuşma yapan FED Başkanı Janet Yellen, para politikasının geleceği ve faizler ile ilgili sürpriz açıklamalar yapmamasına rağmen, ABD verilerinin beklenenden yüksek gelmeye devam etmesi durumunda faiz artışı 2015 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Doları Hareketlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement