Abhazya Dışişleri Abhazfed ile İş Birliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Abhazya Dışişleri Abhazfed ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

Abhazya Dışişleri Abhazfed ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Türkiye'de faaliyet gösteren Abhaz Dernekleri Federasyonu ile arasında iş birliği protokolü imzaladı.

17.03.2014 09:05  Güncelleme: 09:00

Abhazya Cumhuriyetinde Dışişleri Bakanlığında yapılan resmi törene Dışişleri Bakanı Viaçeslav Çirikba, Türkiye ve Ortadoğu Bölümü Başkanı Inar Gitsba, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Sağım ve Federasyon Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Ceylan katıldılar.

Protokol töreninde açıklamalarda bulunan Abhazya Dışişleri Bakanı Viaçeslav Çirikba Türkiye'de faaliyet gösteren Abhaz Dernekleri Federasyonu ile yapılan çalışmalarda yeni bir aşamaya giriyoruz ve eminim ki çalışmalarımız Federasyonun yanı sıra Diaspora ve tarihi anavatan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine de katkıda bulunacaktır. Ortak ve ana görevimiz Türkiye'deki Abhaz Diasporası ile ilişkilerin gelişmesi ve güçlenmesiyle birlikte Türkiye ile ilişkilerin iyi bir şekilde tesis edilmesidir. Ülkelerimiz arasında iyi bir ticaret, kültürel ve insani ilişkilerin olması bizim için son derece önemlidir dedi.

Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç ise konuşmasında "Türkiye'de yaşayan Abhazların kendi adını taşıdıkları Abhazya Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi kültürel siyasal ekonomik zeminde geliştirmek için federasyonumuzun yapılandırmasına çok dikkat ettik, önümüzdeki zamanda her alanda çalışmalarımız olacağı gibi Türkiye ve Abhazya arasında iyi bir köprü görevini yerine getireceğiz. Abhazya ve Türkiye arasında geçmişten günümüze siyasi, kültürel ve ekonomik olarak hep iyi ilişkiler oldu şimdi bu köklü dostluğumuzu daha üst seviyelere çıkarma zamanı biz Federasyon olarak hazırlıklarımıza hızlı bir şekilde başladık, Abhaya Dışişleri Bakanlığımızla imzaladığımız iş birliği protokolü ile bundan sonra yol haritamızdaki hedeflerimiz daha net ortaya çıkmış oldu." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abhazya Dışişleri Abhazfed ile İş Birliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement