Adana - Burcu Gelin Cinayeti Duruşmasından Sonra Kadınlar Gösteri Yaptı - Son Dakika
Güncel

Adana - Burcu Gelin Cinayeti Duruşmasından Sonra Kadınlar Gösteri Yaptı

Adana - Burcu Gelin Cinayeti Duruşmasından Sonra Kadınlar Gösteri Yaptı

Burcu gelin cinayeti duruşmasından sonra kadınlar gösteri yaptı Adana'da 4.5 aylık hamile eşi 20 yaşındaki Burcu Çiftçi'yi tabancayla öldüren 27 yaşındaki Mehmet Çiftçi'nin annesi Esma Çiftçi, öldürülen gelini hakkında şok bir iddiada bulundu.

24.02.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burcu gelin cinayeti duruşmasından sonra kadınlar gösteri yaptı

Adana'da 4.5 aylık hamile eşi 20 yaşındaki Burcu Çiftçi'yi tabancayla öldüren 27 yaşındaki Mehmet Çiftçi'nin annesi Esma Çiftçi, öldürülen gelini hakkında şok bir iddiada bulundu. Esma Çiftçi, gelinin oğlunu diğer oğlu ile aldattığını ileri sürdü. Duruşma sonrası adliye önünde kadın platformu bir protesto gösterisi yaptı.

Tatlı imalatçısı Mehmet Çiftçi ile kaçarak evlenen 1 çocuk annesi Burcu Çiftçi, aşırı kıskançlık ve şiddet gördüğü için baba evine döndü. Mehmet Çiftçi, 10 Eylül'de kayınpederinin evine gidip, konuşmak istediğini söyledi. Çiftçi, eşi Burcu'yu yanına alarak merkez Seyhan İlçesi'nin Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Küçükoba Mezarlığı yakınlarındaki tarlaya geldi. Mehmet Çiftçi burada tartıştığı eşi Burcu'yu tabancayla vurarak öldürdü, olaydan 2 ay sonra yakalanan Mehmet Çiftçi ve ona yardım eden çalışanı 20 yaşındaki Mustafa Macir tutuklandı.

Mehmet Çiftçi tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'inci kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada tahliye edilen Mustafa Macir ile katil şüphelisine yardım ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Tahir Salman ve Ferhat Fırat duruşmaya katılmadı. Tanık olarak ifadesi alınan Mehmet Çiftçi'nin annesi Esma Çiftçi, gelininin oğlunu, küçük oğluyla aldattığını ve uyuşturucu kullandığını öne sürdü. Mahkeme heyeti eksik kalan tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

ÖZGECAN'DAN SONRA 8 KADIN DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği ile Burcu Çiftçi'nin ailesi ve eşi tarafından öldürülen Halime Yelmez'in ailesi basın açıklaması yaptı. Dernek yöneticisi Elif Kara, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden bugüne kadar 8 kadın cinayetinin yaşandığını belirterek, "Her gün bir kardeşimizi daha kaybediyoruz. Devlet somut adım atmadıkça, kadınlar öldürülmeye devam edecek. Bir araya gelirsek çözümü bulabiliriz, kadın cinayetlerinde indirim verilmemesini, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kanunlara geçmesini sağlayabiliriz. Bu yüzden başka Özgecan'lar olmasın diye yılmıyoruz, usanmıyoruz, meydanlarda olmaya devam ediyoruz. Tek isteğimiz yaşamak başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Burcu Çiftçi'nin annesi Songül Özbek ise gözyaşları arasında "Planlayarak kızımı öldürdü. Beni aldatıyordu diyerek kızıma iftira atıyor. Kızım 4.5 aylık hamileydi. Kadın cinayetleri artık dursun" derken geçtiğimiz 7 Eylül'de eşi tarafından öldürülen 42 yaşındaki Halime Yelmez'in annesi Aliye İnal ise "Bu kadınlarımız bu kadar ucuz değil. Anneler kolay büyütmüyor. Bu kızlarımız erkeklere kurban gitmesin. Bu yaşta ciğer acısı yaşadık. Yetkililer bu duruma artık el atsın" diyerek göz yaşı döktü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana - Burcu Gelin Cinayeti Duruşmasından Sonra Kadınlar Gösteri Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement