Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Hizmetleri - Son Dakika
Güncel

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Hizmetleri

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile ilçeler arasında düzenlenen seferlerde kullanılacak 10 yeni otobüs aldı.

28.06.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile ilçeler arasında düzenlenen seferlerde kullanılacak 10 yeni otobüs aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaşım Daire Başkanlığı Otobüs İşletmesinde gerçekleştirilen törende, günde ortalama 100 bin vatandaşın toplu ulaşımını sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosuna 53 koltuklu, 85 yolcu kapasiteli 10 otobüs daha kattı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, göreve geldikleri günden beri toplu taşımada ulaşımın niteliğini arttıracak düzenlemeler ve iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Adanalı vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından faydalanırken kaliteli ve konforlu hizmet almasını temin etmek ana hedefimizdir. Yeni aldığımız otobüslerin en büyük özelliği koltuk sayısının önceki otobüslere göre fazla olmasıdır. Bu da ilçeler arasında seyahat edecek vatandaşlarımıza büyük konfor sağlayacaktır. Toplu taşımada kalite ve konforu arttırırken tercihimiz yerli sanayiden, Adana'da varlığını sürdüren Temsadan yana olmuştur. Adana'nın otomotiv sektöründe gelişmesini, güçlenmesini, nitelikli iş gücünün artmasını arzuluyoruz."

Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık da alınan otobüslerle toplu taşıma filosundaki otobüs sayısının 259'a ulaştığını bildirdi. Karabıyık, Adana genelinde 287 güzergahta günlük 220 araç ve 570 personelle toplu taşıma hizmetini kesintisiz sürdürdüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle otobüsler hizmete girdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement