Adana'da Doktorlar İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Doktorlar İş Bıraktı

Adana\'da Doktorlar İş Bıraktı

Türk Tabipler Birliği öncülüğünde sendika ve meslek odalarının aldığı karar doğrultusunda, Adana'da doktorlar ve sağlık çalışanları bugün iş bıraktı.

13.03.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tabipler Birliği öncülüğünde sendika ve meslek odalarının aldığı karar doğrultusunda, Adana'da doktorlar ve sağlık çalışanları bugün iş bıraktı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Poliklinikleri önünde biraraya gelen sağlık çalışanları adına açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, sağlık çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. Doktorlar ve sağlık çalışanları daha sonra Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde toplandı. Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Sağlığımız ve haklarımız için, halkımızın sağlığı için bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmiyoruz. Sayın Sağlık Bakanı bu kararımızı duyunca demiş ki 'Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum' Birlikte bir bakalım isterseniz tabloya. İyi olanı bulalım birlikte. Bakın bizler nasıl, hangi koşullarda çalışıyoruz. Özelde ciro, kamuda performans baskısı, yönetici/amir baskısı, kötü muamele, yıldırma, şiddet, tehdidi, iş güvencesiz, taşeron sistemi, her gün rotasyon, polikliniklerde günde 80, 100, 150 hasta bakılması, bir gün gündüz bir gün gece çalışılan acil servislerde kimi zaman tek bir hekimin günde 500 hasta bakması, 36 saat kesintisiz çalışma, servis nöbeti tutan öğretim üyeleri ve bütün bu ağır çalışmanın sonunda, emeklilikte sefalet ücreti. Yani, çalışma ortamları sağlıksız, çalışma temposu sağlıksız, çalışma süreleri sağlıksız, dinlenme süreleri sağlıksız, nöbet ortamları sağlıksız. Adeta bir kölelik düzeni."

Dr. Hakan Şen 14 Mart'ta aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının nöbet direnişini de sürdüreceğini söyledi. Açıklamanın ardından sağlık çalışanları sloganlar atarak dağıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Doktorlar İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement