Adana'da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Adana'da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi

Adana\'da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Adana’da bisikletle ’Özgür Gündem’ gazetesi dağıtan Kadri Bağdu’nun öldürülmesini protesto etti.

17.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Adana'da bisikletle 'Özgür Gündem' gazetesi dağıtan Kadri Bağdu'nun öldürülmesini protesto etti.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı içinde bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, sloganlar atarak, Kadri Bağdu'nun öldürülmesine tepki gösterdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, Kadri Bağdu'nun gazeteye basılı fotoğrafları açıldı. Burada üyeler adına açıklama yapan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu, 40'ın üzerinde insanın öldüğünü ve halende ölmeye devam ettiği günlerden geçildiğini belirterek, "Gün olmuyor ki yurdumuzun değişik illerinden ölüm haberleri almayalım. Bu gidişat karanlığa doğrudur. 15 Ekim'de, Adana'da 'Özgür Gündem' gazetesi dağıtımcısı basın emekçisi Kadri Bağdu cinayeti de böyle bir cinayettir. Güpegündüz gerçekleştirilen bu saldırıların failleri halen bulunamamıştır. Yapılması gerekenler ortadadır. Yürütülen çözüm süreci somut adımlarla hızlandırılmalı, IŞİD'i güçlendiren politikalardan vazgeçilmelidir. Halkları korunması gereken IŞİD değil, Kürt halkı ve Kobani'dir. Bu temelde, Kobani'ye koridor açılsın talebi karşılanmalıdır. Yoksa kazanan, fırsat bekleyen karanlık güç odakları ve emperyalizm olacaktır. 8 çocuk babası, basın emekçisi Kadri Bağdu'nun katilleri bunu hedeflemiştir. Bu cinayetin üzerine gidilmeli, failleri bir an önce yakalanmalıdır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlara ücretsiz olarak 'Özgür Gündem' gazetesi dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement