Adana'da Rüşvet Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Adana'da Rüşvet Operasyonu

Adana'da primlerini tam gibi göstererek emekli eden, kişilerin BAĞKUR ve SSK borçlarını menfaat karşılığında sildikleri iddia edilen 4 kişi yakalandı.

18.10.2012 11:01  Güncelleme: 11:05

Adana'da emekliliği hak etmemiş kişileri, primlerini tam gibi göstererek emekli eden, kişilerin BAĞKUR ve SSK borçlarını menfaat karşılığında sildikleri iddia edilen 2 memurun da aralarında bulunduğu 4 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan usulsüzlüklere karşı yürütülen çalışmalar kapsamında, SGK Adana İl Müdürlüğü'nde görevli bir memurun, prim eksikliği nedeniyle emekliliği hak etmeyen kişilerin primlerini tam gibi göstererek emekli olmalarını sağladığı, yine BAĞKUR ve SSK borcu olan kişilerin borçlarını menfaat karşılığında sildiği bilgisine ulaştı.

Söz konusu memurun bir kişiyle prim borçlarının silinmesiyle ilgili para alış verişinde bulunacağını tespit eden ekipler, düzenledikleri operasyonda SGK Bölge Müdürlüğünde görevli 2 memur, rüşvet verdiği değerlendirilen 1 kişi ile aracılık yaptığı değerlendirilen 1 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Rüşvet Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement