Adana'da Yargı Mensupları "Sigara Kırdı" - Son Dakika
Güncel

Adana'da Yargı Mensupları "Sigara Kırdı"

Adana Adliyesinde görevli hakim ve cumhuriyet savcıları ile çalışanlar, "Hayatınızı Sigaraya Hapsetmeyin" kampanyası kapsamında sigara kırdı.

28.04.2016 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Adliyesinde görevli hakim ve cumhuriyet savcıları ile çalışanlar, "Hayatınızı Sigaraya Hapsetmeyin" kampanyası kapsamında sigara kırdı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosunca "Hayatınızı Sigaraya Hapsetmeyin" projesi hazırlandı. Adliyede görevli hakim ve cumhuriyet savcıları ile çalışanların sigarayı bırakmasının amaçlandığı proje kapsamında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Bu çerçevede adliyede düzenlenen etkinlikte, sigarayı bırakmak isteyenlerin başvuruları alınıp, karbonmonoksit testi yapıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, etkinlikte, adliyede sigara kullanımına yönelik denetim yapıldığını söyledi.

Sigarayı bırakanlara bisiklet hediye edileceğini belirten Yeldan, "Bu illetten kurtulmak, dumansız hayata başlamak isteyen arkadaşlarımıza bu projeyle destek olacağız. Projemiz inşallah başarılı olur ve tüm insanlığın en önemli sorunlarından olan, hayatın renklerini griye çeviren sigara bağımlılığından kurtuluruz." dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürü Dr. Saadet Önal da Türkiye'de 20 milyon sigara kullanıcısı bulunduğunu ifade etti.

Ülkede her yıl 100 binden fazla kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini vurgulayan Önal, "Kayıtları alınan yargı mensupları sigara bırakma polikliniklerine yönlendirilecek. 1 yıl boyunca sigara bırakma mücadeleleri sağlık personeli tarafından desteklenecek. Sigarasız kurum ödülünü Adana Adliyesinin alacağına inanıyorum." diye konuştu.

Daha sonra Başsavcı Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, mahkeme başkanları, hakim ve cumhuriyet savcıları ile çalışanlar, "Kalemi değil sigarayı kırıyoruz" sloganıyla sigara kırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Yargı Mensupları 'Sigara Kırdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement