Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Cinayet Davası

ADANA(AA) - Adana'da eşinin boşanma davası açması üzerine aralarında yaşanan husumet nedeniyle çıkan kavgada kayınpederinin öldürülmesi, 2 kişinin de yaralanması olayının sanığı damat, babası ve 2 kardeşinin de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

26.08.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA(AA) - Adana'da eşinin boşanma davası açması üzerine aralarında yaşanan husumet nedeniyle çıkan kavgada kayınpederinin öldürülmesi, 2 kişinin de yaralanması olayının sanığı damat, babası ve 2 kardeşinin de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu damat Yavuz Nazar (21) ile kardeşi H.N. (17) ile tutuksuz babası Ziya Nazar (57), kardeşi Oğuz Nazar (29) ile Ahmet Sadıklı (70), Aydemir Sadıklı (34), Özdemir Sadıklı (30) ve avukatları katıldı.

Babası ve 2 kardeşiyle birlikte "Kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, basit yaralama" suçlarından müebbet ve ayrıca 30'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılması istenen sanık Yavuz Nazar, savunmasında, 2 yıl önce evlendikleri eşinin geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığını ve bunun üzerine ayrı yaşadıklarını söyledi.

Olay günü bankadan para çekmeye gittiğinde kayınbabası Ali Sadıklı ile karşılaştığını belirten Nazar, şöyle konuştu:

"Beni 'Kızımdan uzak dur, boşan' diye tehdit etmeye başladı. Ben de 'Ne istersen yapayım kızından boşanayım' dedim. Bana küfür edip vurdu. Korkutmak için bıçağımı çıkartıp salladım. Bıçağın değip değmediğini bilmiyorum. Banka görevlileri Ali Sadıklı'yı dışarı çıkarttı. Telefonla babamı arayıp, 'Ali Sadıklı beni öldürecek bankadan çıkamıyorum' diyerek yardım istedim. Babam geldiğinde Aydemir Sadıklı babama ateş etti. Sonra tabancayı Ali Sadıklı alıp ateş etmek isterken kardeşim H.N. tabancayla Ali'yi vurdu. Ben sadece bıçak salladım. Tahliyemi istiyorum."

H.N. de Ali Sadıklı'yı ağabeyinin değil kendisinin öldürdüğünü öne sürerek, "Ali Sadıklı vurulup yere düştü. Tabancamdaki mermi bitince diğer tabancamı çıkartıp dağılsınlar diye sağa sola ateş ettim. Benim silahları kullanma amacım babamı ve kendimi korumaktı." dedi.

Baba Ziya Nazar ise olay sırasında tabancayla saldırıya uğrayıp yaralandığını, oğlu Oğuz Nazar'ın ise olay yerinde olmadığını iddia etti.

"Kavgaya karışmak" suçundan 4'er yıl 6'şar ay hapisleri istenen tutuksuz sanıklardan Ahmet Sadıklı, Aydemir Sadıklı ve Özdemir Sadıklı da savunmalarında Ali Sadıklı'yı H.N'nin öldürdüğünü gördüklerini söyleyip şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, tutuklu 2 kardeşin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Ali Sadıklı'nın ölümüne bıçak ve ateşli silah yaralanmalarının ayrı ayrı neden olup olmadığının belirlenmesi için rapor aldırılmak üzere dosya İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Duruşma sanıklardan H.N'nin gerçek yaşının tespiti için doğum kaydının hastaneden istenmesi ve ölüm raporunun beklenmesi için ertelendi.

Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'ndeki Atikop Toptancılar Sitesi'ndeki bir bankanın içinde ve önünde 27 Nisan'da çıkan bıçaklı ve silahlı kavgada Ali Sadıklı öldürülmüş, Ziya Nazar ve Ahmet Sadıklı yaralanmıştı. Katil zanlısı olarak Yavuz Nazar ile kardeşi H.N. yakalanıp tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement