Adana'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adana'dan Kısa Kısa

Yumurtalık'ta ortaokullar arası bilgi yarışması yapıldı.

15.05.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yumurtalık'ta ortaokullar arası bilgi yarışması yapıldı.

Düğün Salonunda düzenlenen yarışmaya Atatürk Ortaokulu, Kuzu Pınarı Hacı Müminler Ortaokulu, Kaldırım Ortaokulu, Ganime Erzenci Ortaokulu, Kuzu Pınarı Zeynepli Ortaokulu, Meryem Ali Öztürk Ortaokulu ve Gölovası Ortaokulu katıldı.

Yarışmada öğrencilere değişik kategorilerde 18  soru soruldu. Yarışmada, tüm soruları doğru bilen Kaldırım Ortaokulu ekibi birinci gelirken, üç okulun puanları eşit oldu. Yedek sorular sonucunda Atatürk Ortaokulu ikinci, Kuzu Pınarı Hacı Müminler Ortaokulu üçüncü oldu.

Kaymakam Asalet Karabulut, öğrencilerin yarışmaya iyi hazırlandıklarını belirterek, emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Atilla da yarışmada dereceye girmekten çok öğrencilerin sosyal bakımdan motivasyonlarını, özgüvenlerini  artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Aladağ'da Satranç Turnuvası

Aladağ'da öğrenciler arası satranç turnuvası sonuçlandı.

Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye düğün salonunda düzenlenen turnuvaya, 29 öğrenci katıldı. Turnuvada Akören Ortaokulu öğrencilerinden Halil Yardım birinci, Mehmet Yıldız ikinci, Hasan İsmail Yıldız üçüncü oldu.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, satrancı cazip hale getirmek ve yaygınlaştırmak için bu yıl satranç turnuvasının üçüncüsünü yaptıklarını belirterek, turnuvaya ilgi gösteren sporcu ve yetkililere teşekkür etti.

Aktaş, turnuvada dereceye giren sporcuların, Adana'da yapılacak olan turnuvalarda Aladağ'ı temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement