Adana Demirspor Olağanüstü Kongresi - Son Dakika
Spor

Adana Demirspor Olağanüstü Kongresi

Adana Demirspor Olağanüstü Kongresi

Adana Demirspor'un olağanüstü kongresi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteği ile güçlü bir yönetim kurulu oluşturulması için 27 Haziran Cuma gününe ertelendi.

23.06.2014 17:09

Adana Demirspor'un olağanüstü kongresi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün desteği ile güçlü bir yönetim kurulu oluşturulması için 27 Haziran Cuma gününe ertelendi.

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü ertelenen olağanüstü kongre Shareton Oteli'nde gerçekleşti. Faaliyet raporunu okuyan Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Emin Yumuşak, plansız ve programsız yapılan birçok transfer ile Adana Demirspor'un geleceğinin ipotek altına alındığını söyledi. Yumuşak, "Adana Demirspor PTT 1. Lig'e çıktığı ilk yıl borcu 8 milyon liradan yüzde 58 civarında artarak 12.7 milyon liraya çıkmıştı. Giderek artan bu borç miktarı ikinci yıl ise yüzde 40.57 artarak 17 milyon 922 bin liraya çıkmıştır. Yaklaşık 6 ay önce göreve geldiğimizde Adana Demirspor Kulübü böyle bir durumda bulduk. Başarısızlıkla geçen bu süre zarfında hiç sesini çıkarmayan medya, internet siteleri ve bazı sosyal medya kullanıcıları sanki bir noktadan yönlendiriliyormuş gibi bizim kurmadığımız ve devre arasında aldığımız bu takımda büyük başarılar elde edilmemesi ve kulübün içinde bulunduğu borç batağından maalesef bizleri sorumlu tuttular. Ama yılmayacağız. Elimizden geldiğince Adana Demirspor için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Devraldıkları günden bu yana kulübün kaynaklarını verimli kullanmaya çalıştıklarını belirten Emin Yumuşak, görev süreleri içerisinde Adana Demirspor'un borcunun sadece yüzde 5.40 artarak 18 milyon 890 bin liraya çıktığını söyledi.

SEÇİM CUMA GÜNÜNE ERTELENDİ

Divan başkanı Edip Gülnar, yeni yönetim seçiminin cuma gününe ertelenmesini kurul üyelerinin oylarına sundu. Üyelerin çoğunluğunun onay vermesiyle seçim 27 Haziran Cuma günü saat 15.00'e ertelendi. Divan Başkanı Gülnar, kongrenin ertelenmesiyle ilgili olarak, "Hepimiz borçsuz, temliksiz bir Adana Demirspor istiyoruz. Bunların oluşması için güçlü bir yönetim şart. Büyükşehir belediye başkanımız Hüseyin Sözlü'nün destekleri ile güçlü bir Adana Demirspor yönetimi kuruluyor. Bu oluşum için görüşmeler devam ediyor. Bu yüzden Adana Demirspor'umuzun geleceği için yeni yönetim seçimini Cuma Günü'ne ertelemeyi oylarınıza sunuyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Adana Demirspor Olağanüstü Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement