Adana Et ve Süt Kurumu Aracılığıyla Aldığı Danalar Telef Oldu - Son Dakika
Güncel

Adana Et ve Süt Kurumu Aracılığıyla Aldığı Danalar Telef Oldu

Adana'da büyükbaş hayvan üreticisi Oğuz Şendağ, Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla yurt dışından getirttiği 120 danadan 4'ünün hemen telef olduğunu, diğerlerinin de hasta olduğunu iddia etti.

10.08.2017 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da büyükbaş hayvan üreticisi Oğuz Şendağ, Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla yurt dışından getirttiği 120 danadan 4'ünün hemen telef olduğunu, diğerlerinin de hasta olduğunu iddia etti. Et sığırı yetiştirme çiftliği bulunan Oğuz Şendağ, geçen ay başvurduğu ESK'ya 650 bin lira yatırıp kilosu 4 Euro'dan 120 dana siparişi verdi. 5 Ağustos'ta Kocaeli'nin Derince Limanı'na Romanya'dan gelen gemiye giden Şendağ, kendisi için getirilen hayvanların 'cılız' olduğunu görünce teslim almak istemedi. Ancak iddiaya göre buradaki yetkililer hayvanları almazsa parasının yanacağını söyledi. Bunun üzerine hayvanları alıp Adana'ya dönen Şendağ'ın yeni getirttiği danalardan 4'ü telef oldu, diğerleri de hastalandı. Kandırıldığını ileri süren Şendağ şunları anlattı

Gelen hayvanlar vaat edilen ırk değil. Bunları beslesem de istenilen kiloya gelmesi mümkün değil. Ancak Et Süt Kurumu yetkilileri 'ithalatçı firma bir önceki hayvan getirttiği zamanda aynı şeyi yapmıştı. Uyarırız bir daha yapmazlar' diyor. Bu hayvanlar benim iflasım demek. Zararımın karşılanmasını istiyorum. Ayrıca bu hayvanların küpeleri ile onun ucunda takılı olan çiplerin barkod numaraları farklı bu işin çözülmesini istiyorum.

ESK BAŞVURSUN İNCELERİZ

ESK yetkilileri ise üreticiyle yaptıkları anlaşmanın 'karışık et ırkları' olduğunu belirtti. Resmi yazıyla başvurulması durumunda mağduriyet tespit edildiğinde zararın karşılanacağını açıkladı.

Adana Et ve Süt Kurumu Aracılığıyla Aldığı Danalar Telef Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Et ve Süt Kurumu Aracılığıyla Aldığı Danalar Telef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement