Adana İhracatına "Kümelendirme" İvmesi - Son Dakika
Ekonomi

Adana İhracatına "Kümelendirme" İvmesi

Vali Büyük: "İşletmeleri kümelendirip, ihtisas organize sanayi bölgeleri haline dönüştürebilirsek başarı sağlanabilir"

10.07.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Mustafa Büyük, kentte ihracat yapan firma sayısının artırılması için işletmelerin kümelendirerek ihtisas organize sanayi bölgeleri haline dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Adana Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan açıklamaya göre, Vali Büyük, ATO'yu ziyaretinde meclis başkanı Tarkan Kulak ve yönetim kurulu başkanı Atila Menevşe'den bilgi aldı.

Büyük, kentin sorunlarının, kurumlar arasında diyalog ortamını sağlanarak ortak çalışmayla çözüme kavuşturulabileceğine inandığını vurguladı.

İşletmelerin şehir merkezinde üretim yapma devrinin geride kaldığına, küçük sanayi siteleri ve kümelendirme çalışmalarına önem verildiğine dikkati çeken Büyük, şunları kaydetti:

"Günümüzde her meslek grubunu şehir dışına çıkarmak, bunlara yer göstermek, ufuklarını açmak kümelendirmenin zeminini oluşturmak gerekiyor. Tüm kurumların iş birliğiyle gerçekleştirilecek akılcı çalışmalarla bu yöndeki sorunların tümüyle ortadan kaldırılabileceğine inanıyorum. İşletmeleri kümelendirip, ihtisas organize sanayi bölgeleri haline dönüştürebilirsek başarı sağlanabilir. Bu konuda Çukurova Kalkınma Ajansı'na görev verilmesinin sağlıklı olacağına inanıyorum. Çalışmaları önümüzdeki dönemde hep birlikte yürütelim ve Adana'nın bu yöndeki sıkıntılarına kalıcı çözüm üretelim."

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de ihracatın geliştirilmesine öncelik verdiklerini belirtti.

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri ihracat yapabilir duruma getirmek istediklerinin altını çizen Menevşe, bu firmalara destek verdiklerini, yurt dışındaki fuarlara gitmelerini sağlayıp uluslararası pazarlara açılmaları için bağlantı kurmalarına yardımcı olduklarını kaydetti.

Ayakkabı ve tekstil başta olmak üzere birçok sektörün şehrin merkezinde düzensiz faaliyet gösterdiğini, bu durumun Adana'nın gelişimine engel olduğu gibi kentin ekonomik potansiyelinin kullanılamamasını da beraberinde getirdiğini ifade eden Menevşe, şunları belirtti:

"Küçük atölyeler olarak üretim yapan bu işletmelerin kümelendirilerek başka bölgelere taşınmalarının sağlanması gerekmektedir. Böylesine olumsuz şartlara rağmen ülkemizde erkek ayakkabısı üretiminde ilk sırada yer alan Adana'nın çok daha ileri boyutlara taşınarak buradaki işletmelerin önemli bölümünün ihracat yapabilir duruma getirilmesinin sağlanacağına inanıyorum."

Menevşe, Vali Büyük'e bu yıl 120. yaşını kutlayan ATO'nun rozetini hediye etti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Adana İhracatına 'Kümelendirme' İvmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement