Add Gençliği, Atasını Sahnede Yaşattı - Son Dakika
Yerel

Add Gençliği, Atasını Sahnede Yaşattı

Add Gençliği, Atasını Sahnede Yaşattı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77.yıl dönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi Gençlik Kolları tarafından hazırlanan gece ile anıldı.

12.11.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77.yıl dönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi Gençlik Kolları tarafından hazırlanan gece ile anıldı.

Program Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için iki dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi. ADD Gençlik Kolları tarafından hazırlanan gece, oratoryo ile devam etti. Gençler Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yapılan Kurtuluş Savaşı'nı sahneye taşıdı. Kurtuluş Savaşı'nda cepheye cephane taşıyan Türk kadınını sahnede canlandırdı. Asker gönderme, askerlere kına yakma canlandırması da yapıldı. Katılımcılardan büyük alkış alan Atatürkçü gençler, daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasını ve Atatürk'ün yaptığı devrimleri aktardı. Gençler, TBMM'den alınan kararları canlandırdıktan sonra kadınlara verilen seçme seçilme hakkını ise oy kullanarak sahneye taşıdı.

Son olarak ise Bursa Belediyesi tarafından düzenlenen Mustafa Kemal Atatürk'ün son katıldığı baloyu canlandıran gençler performansları ile sahnenin tozunu dumana kattı. Baloda dans eden çiftleri izleyen katılımcılar kendi aralarından gelen Mustafa Kemal Atatürk'ü canlarından Kerem Efe isimli genci görünce duygulu anlar yaşadılar. Atatürk'ü canlandıran Kerem Efe isimli lise öğrencisi genç, zeybek oynadı.

Katılımcıların ayakta alkışladığı gecede ADD Ödemiş Şube Başkanı Havva Pakcan gençlere teşekkür ederek gençlik kolları başkanı Yasemin Yancı'ya çiçek takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Add Gençliği, Atasını Sahnede Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement