Adilcevaz'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Adilcevaz'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Adilcevaz ilçesinde, kaymakamlık ve ilçe müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası programıyla bir hafta sürecek etkinlikler başladı.

15.04.2014 12:21

Adilcevaz ilçesinde, kaymakamlık ve ilçe müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası programıyla bir hafta sürecek etkinlikler başladı.

İlçe kapalı spor salonunda düzenlenen programa yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde dua ederek, salavat getirdi.

Programa katılan Kaymakam Özer Özbek, ümmeti olmakla şereflendikleri Hz. Muhammed'in kutlu doğumunu doya doya yaşamanın mutluluğu ve samimiyeti içinde olduklarını belirtti.

Hz. Muhammed'in doğumuyla birlikte yaşamın vazgeçilmez unsurları olan barış, hoşgörü, af, merhamet, şefkat gibi duyguların kuru bir iddia olmaktan çıkıp yaşanılan bir gerçeğe dönüştüğünü dile getiren Özbek, "Efendimizin 'Din samimi olmaktır' Hadis-i Şerif'i bunu en güzel şekilde dile getirmektedir. Hayatımızın her alanında önemli bir yere sahip olan samimiyet, inanç ve ibadetlerimizde olduğu kadar insanlarla olan ilişkilerimizde de önemli ölçüde belirleyicidir. Birbirine karşı samimi, içten ve gönülden davranan, birbirinin hakkında en ufak bir fenalık yahut suizanda bulunmaktan imtina eden fertlerden oluşan bir toplum, huzurun ve güvenin hayat bulduğu bir toplumdur" dedi.

Adilcevaz Müftüsü Sait Dizen ise bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" temasıyla kutlanacağını belirterek, hayatın her alanında önemli bir yeri olan samimiyetin, ihlas, doğruluk, dürüstlük, güven ve sadakat gibi kavramlarla çok yakın bir bağlantısı olduğunu ifade etti.

İnancın, itaatin ve kulluğun sadece Allah'a özgü kılınması, bütün ibadetlerin riya, gösteriş ve çıkardan uzak, sadece Allah rızası için yapılması anlamına gelen ihlas ve samimiyetin, dinin özü, dindarlığın hulasası olduğuna dikkati çeken Dizen, "Samimiyetin olmadığı yerde dinden ve dindarlıktan bahsedilemez. Bu gerçeği, yüce Allah, kendine ihlas ve samimiyetle kulluk etmeyi emreden ayet-i kerimesiyle buyurmuştur" diye konuştu.

İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın da katılımcılara "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" adlı konferans verdiği programda, kadın hafızlık kursu öğrencilerine de çeşitli hediyeler verildi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adilcevaz'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement