Adıyaman'da Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Orman Yangını

Adıyaman\'da Orman Yangını

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 4 dönüm ormanlık alan kül oldu.

21.06.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 4 dönüm ormanlık alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Ayengin Mahallesi yakınlarında bulunan ormanlık alanda çıkan yangına arazi şartlarının araçları olumsuz etkilemesi nedeniyle itfaiye ekipleri müdahale edemeyince iş makineleri, itfaiye personeli ve mahalle sakinleri kazma küreklerle yangına müdahale etti. Olay yerine gelen Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, eline kürek alarak ekiplerle birlikte yangın söndürme çalışmalarına katıldı. İş makinelerinde müdahale etmesiyle yangın yaklaşık bir saatlik bir çalışma sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Karayollarının yol genişletme çalışması yapan iş makinesinden taş kırma esnasında çıkan kıvılcımlardan çıktığı tahmin edilen yangında, rüzgarın da etkisiyle alanda bulunan ağaçlar ve bitki örtüsü zarar gördü. Personeli ile birlikte yangına müdahale eden Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, "Yangın Ayengin Mahallemizde meydana geldi. Haber alır almaz itfaiye ekiplerimiz ve iş makinelerimizle yangına müdahale ediyoruz. Önleme çalışması yapıyoruz.

İtfaiye aracımızı evlere yakın tutuyoruz, yangın evlere ve ekili alanlara çok yakın, şu anda önleme çalışmaları devam ediyor, iş makinelerimiz ve personelimiz çalışmalarına devam ediyor. Yangın kontrol altına alınmış durumda, daha büyük facialara sebebiyet vermeden yangını söndüreceğiz" dedi.

Sincik Kaymakamı Bülent Güven, olay yerine gelerek yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Güven, "Yangın tam olarak sebebinin bilinmemesine rağmen, iş makinesinden çıkan bir kıvılcımdan çıktığı tahmin ediliyor. Ufak bir yangın, herhangi bir can ve mal kaybımız yok, ufak çaplı bir yangın bitki örtüsü zarar görmüş, gerekli çalışmaları yapılıyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement