Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman Sağlık Müdürü Dr.

03.07.2012 16:20

Adıyaman Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, Sağlık kuruluşlarında meydana gelen sorunların çözüme kavuşturulmasının, sağlık birimlerinin halk nezdinde güvenilirliğini arttırdığını belirtti.

Dr. Taş, yaptığı açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın temelinde insan odaklı politikaların yattığını, sağlık hizmetlerinde gelişen baş döndürücü gelişmelerin beraberinde yeni bir takım hususları da gündeme getirdiğini ve bu hususların önemli başlıklarından birinin de Hasta Hakları ve Çalışan Güvenliği olduğunu ifade etti.

Sağlık kurumlarının bu kapsamda hasta güvenliğine yönelik yapmış oldukları faaliyet ve kurguladıkları birim ve komiteler sürekli hasta güvenliğine yönelik farkındalık oluşturulmasını sağladığını belirten Dr. Taş, oluşturulan farkındalık düzeyinin insanların sağlık hizmeti alırken nelerin hak ve nelerin uyulması gereken kurallar olduğunu, önemli düzeyde anlaşılır kıldığını aktardı.

Dr. Taş, şunları kaydetti:

"Hasta hakları birimlerinin bütün sağlık kuruluşlarında aktif bir şekilde fonksiyon görmesiyle birlikte sağlık kuruluşlarında meydana gelen sorunların mahallinde çözüme kavuşturulması birimlerimizin halk nezdinde güvenilirliğini arttırdı. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranlarındaki artışta fonksiyonel hasta hakları birimlerinin rolü oldukça önemlidir. Hasta güvenliği kavramı içerisinde bir çok parametre yer almaktadır. Sağlık kurumuna girişten itibaren her aşamada hastanın güvenliği, mahremiyeti, hakları ve zarar görmeden etkin bir hizmet sunuşu ile birlikte tedavi noktasında istenen sonuç ile sağlık kuruluşundan ayrılışına kadar bir dizi faaliyeti içerir.

Son zamanlarda sağlıkta yaşanan şiddet daha doğrusu sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet oldukça üzücü ve motivasyon kırıcı oldu. Ancak bu kapsamda Bakanlığımızın oldukça duyarlı davranması sağlık çalışanları ve toplum nezdinde takdir topladı. Bu durum beraberinde çalışan güvenliği konusunda önemli adımlar atılmasını kaçınılmaz kıldı. Bütün sağlık birimlerinde kurgulanan çalışan güvenliği birimleri ve Beyaz Kod uygulaması bu alandaki sorunun olumsuz sonuçlarını en aza indirme konusunda oldukça önemli bir yer tutacaktır"

-Fakir öğrenciler yararına kermes

Gölbaşı'nda Suvarlı Erkek Öğrenci Yurdu tarafından fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Gölbaşı Belediyesi çay bahçesinde düzenlenen kermeste konuşan Yurt Müdürü Ahmet Veli Aygün, düzenlenen kermesin hem fakir öğrenciler yararına hem de yurda yardım amaçlı yapıldığını belirterek kermesin 3 gün süreceğini söyledi.

Kermeste evde yapılan yemeklerin yanında el işi, çeyizlik eşyalar, gıda ürünleri, satışa sunulduğu kermeste, dernek üyeleri ve gönüllü öğretmenlerin çalıştığı ifade edildi.

Muhabir: Hakan Furkan/Emin Tezerdi

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement