Adıyaman'ın Su Sorununa Kısa Vadeli Çözüm - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'ın Su Sorununa Kısa Vadeli Çözüm

Adıyaman\'ın Su Sorununa Kısa Vadeli Çözüm

Adıyaman’da yaşanan su sorununu minimize etmek için Havşeri kaynağında açığa akan suları drenajla toplanarak şehir şebekesine eklendi.

23.08.2016 14:34

Adıyaman'da yaşanan su sorununu minimize etmek için Havşeri kaynağında açığa akan suları drenajla toplanarak şehir şebekesine eklendi.

Adıyaman'da son yıllarda artan içme suyu kesintisini ortadan kaldırmak için uzun vadede projeler hazırlayan Adıyaman Belediyesi, kısa vadeli çözümler için de çalışıyor.

NASA tarafından 1980 yılından bu yana yapılan ölçümlerde en düşük su kaynağı ile en yüksek sıcaklık değerinin bu yıl gerçekleştiğini dile getiren Adıyaman Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) yetkilileri, kış mevsiminden bu yana etkisini hissettiren kuraklığın başlıca sebeplerinden bir tanesi olan su kesintilerinin önüne kısa vadede geçmek için en küçük su kaynağını bile şehre ulaştırmaya çalışıyor.

Havşeri kaynağına yakın yerde bulunan açığa akan suyun drenajlarla bir alanda toplanarak pompa yoluyla kaptajın içine basılmaya başlandığını söyleyen yetkililer, bu yolla saniyede yaklaşık 100 litrelik bir suyun daha şehir şebekesine katılacağını ve bununla birlikte biraz daha rahatlama yaşanacağını dile getirdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'ın Su Sorununa Kısa Vadeli Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement