Adıyaman Üniversitesi'nde Resim ve Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Üniversitesi'nde Resim ve Fotoğraf Sergisi

Adıyaman Üniversitesi\'nde Resim ve Fotoğraf Sergisi

Adıyaman Üniversitesi'nde "8. Durak Adıyaman Resim ve Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapıldı

09.10.2013 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi'nde "8. Durak Adıyaman Resim ve Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapıldı.

Anadolu'dan yola çıkmış, sanatın merkezi olan şehirlerde yol almış, doğdukları toprakları unutmamış çoğunluğunu akademisyenlerin oluşturduğu Türk sanatçıları, "Anadolu'ya Yolculuk Sergileri" ile doğdukları topraklarla ve o topraklarda bıraktıkları insanlarla "buluşma" niteliğinde ve Anadolu insanına vefa borcunu ödemesi amaçlanıyor.

Hiçbir ticari kaygı gütmeyen ve idealist bir yaklaşımla yola çıkılan "Anadolu'ya Yolculuk Sergileri"nin Adıyaman durağında 55 sanatçı 100 den fazla eserle yer alıyor.

Türk Resim Tarihi'nde yerini almış İbrahim Balaban, Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Ramiz Aydın, Prof. Dr. Basri Erdem, Prof. Dr. Ahmet Özol, Remzi İren ve fotoğraf sanatçılarından İbrahim Zaman, Mehmet Akgül, Dursun Ali Ayyıldız ve Ara Güler'in çalışmalarını vatandaşlar, 15 Ekim 2013 Salı gününe kadar Adıyaman Üniversitesi Sergi Salonu'nda görebilecek.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, serginin açılışında yaptığı konuşmada, değerli sanatçıların teveccühleriyle açılan serginin Adıyaman Üniversitesi'nde ve Adıyaman'da sanatın gelişmesinde atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.

Açılış törenine, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Anadolu'ya Yolculuk Sergileri Sanatçıları, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Üniversitesi'nde Resim ve Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement