Adli Destek Sistemi Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Adli Destek Sistemi Çalıştayı

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve UNICEF iş birliğiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında "Adli Destek Sisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı" düzenlendi.

27.08.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve UNICEF iş birliğiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında "Adli Destek Sisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı" düzenlendi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara Hakimevinde iki gün süren çalıştaya Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya, Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir, aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde görevli uzmanlar ile UNICEF temsilcileri katıldı.

Çalıştayda mevcut durumun analizi, model önerisi, iş akışı ve yönetim standartlarının geliştirilmesi, model ve adli görüşme için görev tanımı yapılması, uygulamaya ilişkin kayıt tutma ve yazılı geri bildirim sisteminin oluşturulması gibi konular ele alındı.

Çatıştayda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş, gelişen şartlara bağlı olarak adli destek modelinin yeniden değerlendirilmesi ve ortaya yeni bir model önerisi çıkarılması gerektiğini söyledi.

Çalıştayla daha etkin, uygulanabilir ve sürdürülebilir adli destek modelinin ortaya çıkarılacağını ifade eden Menteş, "Hedefimiz, sosyal hukuk

devleti ve onarıcı adalet çerçevesinde adli süreçte, mağdurların beklenti ve ihtiyaçlarını değerlendirerek, maruz kaldıkları olayın etki ve izlerine karşı telafi edici, ikincil mağduriyetlerini önleyici, erişilebilir, uzmanlık ve gönüllülüğe dayalı adli sosyal destek hizmetlerinin sunulmasını sağlayacak politikaları geliştirmek ve uygulamaktır" şeklinde konuştu.

Adliyelerde adli sosyal destek birimleri kurulacak

Ceza İşleri Genel Müdürü Sakarya da adliyelerde "Adli Sosyal Destek Müdürlüğü" birimleri kurulacağını söyledi.

Sakarya, müdürlüğün "mağdur, tanık ve suça sürüklenen" sıfatıyla adli süreçteki çocukları bütüncül yaklaşımla ele alacağını, başta aile içi şiddet ve cinsel suç mağduru kadınlar olmak üzere kırılgan gruba mensup olanlarla diğer suç mağdurlarına hizmet vereceğini belirtti.

Sakarya, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Mağdur Hakları Daire Başkanı Özdemir de mağdur hakları konusunda toplum genelinde farkındalık yaratmak için çabaladıklarını, çalıştayın ceza adalet sistemi içinde mağdur hak ve hizmetlerinin geliştirilmesi konusuna ışık tutacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adli Destek Sistemi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement