Adliye Önünde Destek - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde Destek

Adliye Önünde Destek

14 Aralık soruşturması kapsamında gözaltında bulunan 16 kişi sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na getirildi.

18.12.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Aralık soruşturması kapsamında gözaltında bulunan 16 kişi sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na getirildi. Şüphelilerin sorguları sürerken, bir grup destek için adliyenin karşısındaki boş alanda toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları ve soruşturma aleyhine yazılar bulunan dövizler taşıyanlar adliyenin karşısındaki alanda toplanmaya başladı. Destek için gelenlerden bazıları Zaman Gazetesi, bazıları ise Kur'an-ı Kerim okudu. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, adliyeye giriş çıkışlarda kontrol yaparak, adliyenin girişindeki merdivenlerde toplanmalara izin vermiyor.

KURGU YAPILMIŞ, HİKAYE YAZILMIŞ VE KUMPAS KURULMUŞ

Adliye önünde açıklama yapan Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, darbe dönemlerini andırır, sıkıyönetim uygulamalarının aynısı olduğunu belirterek, "Bir takım siyasi aktörler tarafından bu soruşturmanın gazetecilik faaliyeti ile ilgili olmadığı ifade ediliyor. Bu soruşturmanın başlangıcı 2014 yılının ekim ayı. Bir maille gelen 'tahşiyeciler' diye adlandırılan örgütün mensuplarınca emniyet müdürlüğüne gönderilen bir maille başlatılan bir soruşturma. Soruşturmada Fetullah Gülen'in bir konuşmasına, akabinde Samanyolu TV'de yayınlanan bir diziye ve bazı köşe yazarlarının yazılarına atıf yapılıyor. Sonra emniyetin operasyonu ile bağlantı kuruluyor. ve bombalar üzerinde polislerin parmak izi olduğu iddia ediliyor" dedi.

MÜVEKKİLİM TUTUKLANACAK

Avukat Duran duruşma devam ederken çarpıcı bir iddiada bulunarak, "Hiç kimsenin tereddütü olmasın, bugün buradan tutuklama çıkacak. Müvekkilim Hidayet Karaca tutuklanacak " dedi. Duran, "Bir kurgu yapılmış, hikaye yazılmış ve kumpas kurulmuş. Önce medya, istihbarat kaynaklarına dayandırılarak haberleştiriliyor, akabinde özel kurulmuş ekibin operasyonları geliyor" diye konuştu.

Kalabalığın adliye önündeki bekleyişi sürüyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement