Afad'dan Su Altında Arama ve Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Afad'dan Su Altında Arama ve Kurtarma Tatbikatı

Afad\'dan Su Altında Arama ve Kurtarma Tatbikatı

17 ilden 161 arama kurtarma personelinin katılımıyla Seyhan Baraj Gölü'nde düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı Tatbikatta senaryo gereği, aşırı yağışlardan dolayı su seviyesinin yükseldiği gölde ve evlerinin çatılarında yardım bekleyen vatandaşlar kurtarıldı AFAD Başkanı Oktay: "Biz Türkiye'yi afetlerin.

16.10.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) planlanan çalışma gereği 17 ilden 161 personelin katılımıyla Seyhan Baraj Gölü'nde su altı arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

AFAD tarafından planlanan, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği tatbikatta, senaryo gereği, aşırı yağışlardan dolayı Seyhan Baraj Gölü'nde su seviyesi aniden yükselirken göle yakın Karslı Mahallesi su altında kaldı.  Bazı vatandaşlar evlerinin çatılarında yardım beklerken bazıları da göle açılarak yakınlarını kurtarmaya çalıştı.

Çatıda yardım bekleyenlerle suda kaybolan kişilere arama kurtarma ekipleri müdahale etti.  Evlerinin çatılarında yardım bekleyenler kurtarıldı. Yaralı vatandaşlar botlarla karaya çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Boğulan kişilerin cesetleri de ekipler tarafından birer birer su altından çıkarılarak ceset torbasına konuldu.

Tatbikatta 17 ilden 161 arama kurtarma personeli görev aldı.

" Türkiye'yi afetlerin sıfırıncı dakikasına hazırlamak için yola çıktık"

AFAD Başkanı Fuat Oktay, tatbikat öncesinde yaptığı konuşmada Türkiye'yi olası afetlere hazırlamak için yoğun çalışma yaptıklarını söyledi. Tatbikatların afetlere hazırlık olduğunu ifade eden Oktay, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye'yi afetlerin sıfırıncı dakikasına hazırlamak için yola çıktık. Yani herhangi bir afet olduğunda, olmadan önce herkesin ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir. Beslenmesinden, barınmasına, nakliyesinden, haberleşmesine kadar herkes üzerine düşen görevi yapmalı."

Adana'nın deprem kuşağında olduğunu, barajlarından dolayı da kentte su baskını riski bulunduğunu dile getiren Oktay, arama ve kurtarma tatbikatlarının önemli olduğunu vurguladı.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise olası afetler öncesi bu tür faaliyetlerin ve kurumlar arası işbirliğinin önemine değinerek "Bu tür tatbikatlar farklı teşkilatların, aynı olaylarda nasıl işbirliği yaptıklarını iyi göstermektedir. Bu manada tatbikatın her açıdan faydalı olacağını düşünüyorum. İl olarak çeşitli afetlerle karşılaşma ihtimalimiz var. Tedbirler açısından kurumların yaptığı memnun edici çalışmalar var. Eksikler de mutlaka var, onları da tamamlama gayretindeyiz" dedi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afad'dan Su Altında Arama ve Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement