Afad'ın Nepal'e Yaptığı Yardımlar - Son Dakika
Güncel

Afad'ın Nepal'e Yaptığı Yardımlar

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Nepal'e yardımlarının sürdüğünü söyledi.

19.05.2015 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Nepal'e yardımlarının sürdüğünü söyledi.

Oktay, Atatürk Havalimanı THY Kargo Müdürlüğü Yeni Kargo Terminali'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Nepal'de bulunan AFAD ve diğer sivil arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Nepal'de 80 yılın en büyük depreminin yaşandığını anımsatan Oktay, "Bugün 4 tonluk tıbbi ve gıda malzemesini Nepal'e göndereceğiz. Bu yardımlarımızla Nepal'e 20 tonluk insani yardım malzemesini ulaştırmış olacağız.  Bu yardımlarımızın içinde en çok ihtiyaç duyulan gıda ve tıbbi malzemeler bulunuyor. Bugün de yine 4 tonluk benzer ihtiyaç malzemeleri gönderiyoruz" diye konuştu.

Oktay, coğrafya ve mesafe fark etmeden afetin yaşandığı ülkelere yardım ve arama kurtarma ekiplerini ulaştırdıklarını, yardımları Nepal'de sağlık bakanlığına teslim ettiklerini ifade etti.

AFAD, Türk Kızılayı ve Yeryüzü Doktorları gibi yardım kuruluşlarının Nepal'e ilk ulaşan ekipler olduğunu aktaran Oktay, bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerin tamamlandığını ancak sağlık ve gıda yardımlarının sürdüğünü kaydetti.

Oktay, Myanmar'dan kaçan Rohingya Müslümanlarına yönelik yardım çalışmaların da sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afad'ın Nepal'e Yaptığı Yardımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement