Afganistan'da Bir Kadının Taşlanarak Öldürülmesinin Yankıları Sürüyor - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da Bir Kadının Taşlanarak Öldürülmesinin Yankıları Sürüyor

Afganistan\'da Bir Kadının Taşlanarak Öldürülmesinin Yankıları Sürüyor

Afganistan Parlamentosu'nun bugünkü oturumunda birçok milletvekili, taşlama kararını veren ve bu kararı infaz eden katillerin yakalanmasını istedi.

04.11.2015 15:29  Güncelleme: 15:56

Afganistan'ın Gor kentinde sevdiği kişiyle evlenmek üzere kaçarken yakalanan 19 yaşındaki kadının Taliban militanları tarafından taşlanarak öldürülmesi ve bu görüntülerin da sosyal medyada paylaşılması ülke gündemindeki yerini korumaya devam ediyor.

Afganistan Parlamentosu'nun bugünkü oturumunda birçok milletvekili, Eşref Gani hükümetine çağrıda bulunarak bir meclis araştırma komisyonu kurulmasını, taşlama kararını veren ve bu kararı infaz eden katillerin de yakalanmasını istedi.

TÜM CAMİLERE DİREKTİF

Miletvekilleri ayrıca, Hac ve Vakıflar Bakanlığının, ülke genelinde tüm camilere direktif göndererek din görevlilerinden, halkın kızlarını zorla evlendirmesinin İslam'a karşı bir davranış olduğunu vurgulanmasını talep etti.

CUMHURBAŞKANI: OLAY BİR CİNAYET

Cumhurbaşkanı Eşref Gani de yaptığı açıklamada, olayın bir cinayet olduğunu dile getirerek, bunun Afganistan Anayasası'na, toplum kurallarına aykırı olduğunu, ayrıca taşlamanın insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Gani, güvenlik güçlerine ve yargı mensuplarına, "Çöl mahkemesinde alınan karar" olarak nitelediği Taliban üyelerinin bu kararını uygulayan kişilerin derhal yakalanması talimatı verdiğini dile getirerek, konuyu çok yakından takip edeceğini belirtti.

"BU TÜR İSLAM VE İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARA TEPKİSİZ KALMAYIN"

Afgan lider ayrıca, halka bu tür İslam ve insanlık dışı uygulamalara karşı tepkisiz kalmamaları çağrısında bulundu.

Afganistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da İçişleri Bakanı Nurulhak Ulumi'nin Gor güvenlik güçlerine, olayın sorumlularının derhal yakalanması yönünde talimat verdiği ifade edildi.

TAŞLAYARAK İNFAZA TEPKİ YAĞIYOR

25 Ekim'de çekildiği iddia edilen videonun önceki gün kamuoyuna yansıması ile milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, kadın hakları aktivistleri ve insan hakları örgütleri, hükümetin olayı derhal aydınlatmasını, sorumluların da yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi.

Taliban üyeleri tarafından gerçekleştirildiği belirtilen infazda, ülkenin batısındaki Gor kentinin Taliban'ın kontrolü altında bulunan Firuz Koh ilçesinde 19 yaşındaki Ruhşana adlı kadının, ailesinin istediği kişi ile evlenmek yerine sevdiği adamla kaçmaya çalıştığı sırada yakalandığı ve taşlanarak öldürüldüğü belirtildi.

Yayınlanan 30 saniyelik görüntüde, kazılan çukurun içinde konulan kadın, 15 kişi tarafından taşlanarak öldürülüyor.

Kadının birlikte kaçtığı kişinin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Afganistan'da Bir Kadının Taşlanarak Öldürülmesinin Yankıları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • hdp: Bunlar kuranının emirleri yerine getirmiş. İnanmayan baksın. Evliler recm bekarlar 100 değnek cezası verilir. Yıllarca kafanızı kuma gömeceğinize biraz araştırın. 29 3 Yanıtla
  • müslüm: Iyi yapmışlar 5 23 Yanıtla
    ..........: Sen insanmisin vicdansiz 4 0 osmani.kadini: Allah merhametlilere merhamet edecek yaptigi Dogru olmasa bile boyle ceza olmaz allah bile tovbe edeni af ediyo sen insanmisin 1 1
  • Aaa: İslamiyeti kirletmeyin pis katiller İslamiyet yeryüzünün en muntazam dini pis yobazlar cahiller 1 24 Yanıtla
  • baki: Malesef hala bu fikirde olan bircok yobaz vahsi aramizda mevcut. 22 2 Yanıtla
  • AkilAK: Sacmalamayin, yuce dinimizde varolan bir uygulamadir.Hakkinda ayet de vardir sahih hadiste.Peygamberimuz (sav) tarafindanda 1 kez uygulandigu sabittir.Siz kim oluyorsunuzda Allahin emrini ve Peygamberin hadisine dil uzatiyorsunuz? Insaallah AK gelecekte allahin kanunlarida yerlesecek ve imanli bir hayat yasayacagiz. 1 9 Yanıtla
  • beni güldürdün ya..: Bunların islamla alakası yok demiş birisi:) doğru budizmle alakalari var;)) 8 1 Yanıtla
  • SendenSonra: Ben ce bütün kadınlara uygulanmalı. 2 7 Yanıtla
  • SAADET325.947.: AKEPENİN AFGAN TALİBAN VERSİYONU 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement