Afganistan'da İşkence Yapan Çok, Ceza Alan Yok - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da İşkence Yapan Çok, Ceza Alan Yok

Afganistan\'da İşkence Yapan Çok, Ceza Alan Yok

2015 yılında Afganistan cezaevlerinde 77 işkence vakası tespit edilirken, Afganistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, zanlıların hiçbirinin ceza almadığını ifade etti.

27.09.2016 18:32  Güncelleme: 18:41

2015 yılında Afganistan cezaevlerinde 77 işkence vakası tespit edilirken, Afganistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sima Samar, işkence şüphelisi hiçbir zanlının ceza almadığını ifade etti.

Sputnik'e demeç veren Samar, "İnsan Hakları Komisyonu, İçişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Teşkilatı ve çeşitli yargı organlarında çok sayıda yetkilinin yetkilerinin dışına çıktığını tespit etti. İnsanlık dışı ve İslam karşıtı bu eylemlerin gelecekte tekrarlanmamasını umuyoruz." dedi.

İŞKENCE VAKALARININ 2000 YILINA KIYASLA 10 KAT ARTTIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Afganistan İnsan Hakları Komisyonu'nun 2015 raporunda, mahkumlara yönelik 77 işkence vakasının tespit edildiği belirtilmişti. İşkence vakalarının 2000 yılına kıyasla 10 kat arttığına dikkat çekilen raporda, vakaların uluslararası güçlerin kontrolündeki kentlerde meydana geldiği vurgulanmıştı.

Raporda işkenceye en fazla maruz kalanların, teröre destek ve Taliban ile işbirliği nedeniyle mahkum edilenler olduğu da ifade edilmişti.

Son Dakika Dünya Afganistan'da İşkence Yapan Çok, Ceza Alan Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement