Afganistan'da Taliban'a Karşı Yürütülen Operasyonlar: 30 Ölü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Taliban'a Karşı Yürütülen Operasyonlar: 30 Ölü

I Afganistan'ın kuzey illerinden Baglan ve Cevizcan vilayetlerinde Taliban'a yönelik yürütülen operasyonlarda 30 kişi hayatını kaybetti.

17.08.2015 17:47

MEZAR-I Afganistan'ın kuzey illerinden Baglan ve Cevizcan vilayetlerinde Taliban'a yönelik yürütülen operasyonlarda 30 kişi hayatını kaybetti.

Baglan Emniyet Müdürü Abdulcebbar Purdili, güvenlik güçlerinin, Baglan'ın merkezine bağlı Dende Guri bölgesinde örgüte karşı düzenlediği operasyonda 18 Taliban militanıyla bir sivil polisin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Operasyonda 27 militanla, 3 güvenlik görevlisinin yaralandığını vurgulayan Purdili, Taliban'ın etkili olduğu 10 köyün de örgütten temizlendiğini söyledi.

Diğer yandan Cevizcan Emniyet Amiri Abdulhafiz Haşi de militanların, Cevizcan'ın Karkin ilçesine bağlı Dinar köyündeki polis karakoluna saldırmasının ardından bölgede operasyon başlatıldığını belirtti.

Operasyonda çıkan çatışmada 10 militanla bir sivilin öldüğünü dile getiren Haşi, 12 militanla bir sivil polisin de yaralandığını vurguladı.

Taliban örgütü yaptığı yazılı açıklamada Baglan'daki olayda 3 askerin, Cevizcan'da da 2 askerin öldüğünün iddia etti.

Ülkenin kuzeyinde örgüte karşı düzenlenen operasyonlar devam ediyor. Son olarak Faryab vilayetinin Kaysar ilçesinde çıkan çatışmalarda 39 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Taliban'a Karşı Yürütülen Operasyonlar: 30 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement