Afganistan'daki İntihar Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'daki İntihar Saldırısı

Dışişleri Bakanlığı, intihar saldırısında ölenler için taziye mesajı yayımladı.

15.07.2014 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da gerçekleştirilen ve ilk belirlemelere göre 89 kişinin yaşamını yitirdiği ve en az 40 kişinin yaralandığı intihar saldırısı için taziye mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'ın Paktika vilayetinin Orgun ilçesinde kalabalık bir pazar yerine bugün, bomba yüklü bir kamyonetle gerçekleştirilen ve ilk belirlemelere göre 89 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 40 kişinin de yaralandığı intihar saldırısının üzüntüyle öğrenildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Afganistan'ın içinden geçmekte olduğu tarihi süreci akamete uğratmayı hedefleyen bu saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İstikrarlı ve müreffeh bir geleceğe olan inançlarını, milli iradenin en temel tezahürü olan seçimlerde sergileyen, aşırılık yanlısı akımlara ve şiddete karşı kararlılıkla sandık başına giden Afgan halkını yıldırmaya yönelik bu tür terör eylemlerinin amacına ulaşamayacağına olan inancımız tamdır. Afgan halkı, barış içinde yaşamak için tüm engelleri aşabileceğini ispat etmiştir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'daki İntihar Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement