Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli

Afyonkarahisar\'da Ulaşıma Kar Engeli

Şehirlerarası karayollarının kesişme noktasında bulunan Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle 2 gündür şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

07.01.2015 17:30  Güncelleme: 17:42

Şehirlerarası karayollarının kesişme noktasında bulunan Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle iki gündür şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Özellikle geceleri karayolunu trafiğe kapatan karayolları ekipleri, yolu temizledikten sonra kar lastiği ve zincir bulunan otomobillerle otobüslerin geçişine izin veriyor. TIR ve kamyonların ise gündüz saatlerinde ve yolun temizlenmesinden sonra trafiğe çıkmasına izin veriliyor.

ÖĞLE SAATLERİNDE YOLLAR AÇILDI

TIR ve kamyonları dün saat 19.00'dan bu yana kent merkezi, ilçe ve beldelerdeki dinlenme tesislerinde bekleten karayolları ekipleri, öğle saatlerinden itibaren tüm araçların geçişine izin verdi. Saatlerdir karayolunda bekleyen onlarca TIR ve kamyonun hareket etmesiyle karayolunda ağır tonajlı araç trafiği oluştu.

YAĞIŞ SÜRERSE YOLLAR KAPANACAK

Kar yağışının ara ara devam ettiği Afyonkarahisar merkezdeki şehirlerarası yollarda, kar birikmesi halinde akşam saatlerinde ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmeyeceği belirtildi. Kaza ihtimali bulunan durumlarda otobüslerin de dinlenme tesisleri ve otogarda bekletileceği bildirildi. Yetkililer, kar lastiği veya zinciri bulunmayan araçların karayoluna çıkışına izin vermeyeceklerini belirtirken, sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.

ISPARTA'DA KAPANAN YOLLAR ULAŞIMA AÇILDI

Isparta'da ise pazartesi günü başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 50'ye yakın köy yolu, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açıldı. Şarkikaraağaç ve Aksu'da ise çalışmaların halen devam ettiği belirtildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, kar yağışının sürdüğünü aktarırken, "Kapanan yollarımız ulaşıma açılmıştır. Kar yağışı devam ettiği için 11 farklı bölgede bulunan ekiplerimizi bekletiyoruz. Şu an sadece Şarkikaraağaç ve Aksu'da ulaşıma kapanan yollarda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement