Afyonkarahisar'da Hava Kirliliğine Karşı Önlem - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Hava Kirliliğine Karşı Önlem

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban: "Önümüzdeki yıldan itibaren dairesi kalorifer sistemine uyumlu olan fakat aynı zamanda bölgesinde doğalgaz ya da afjet sistemi bulunan dairelerin doğalgaz ya da afjete geçmeleri mecburi olacak"

06.01.2015 14:15

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, önümüzdeki yıldan itibaren dairesi kalorifer sistemine uyumlu olan fakat aynı zamanda bölgesinde doğalgaz yada afjet sistemi bulunan dairelerin doğalgaz yada afjete geçmelerinin mecburi olacağını bildirdi.

Çoban, yaptığı açıklamada, Çevre Şehircilik Bakanlığı'na ait gözlem istasyonunun doğru bölgede olmadığı için doğru sonuçlar vermediğini belirterek, Afyonkarahisar Valiliği ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nün bu konuda ciddi önlemler alacağını kaydetti.

Afyonkarahisar bazı günler hava kirliliğinde partikül madde açısından sınır değerinin aşıldığını ifade eden Çoban, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Önümüzdeki yıldan itibaren dairesi kalorifer sistemine uyumlu olan fakat aynı zamanda bölgesinde doğalgaz yada afjet sistemi bulunan dairelerin doğalgaz yada afjete geçmeleri mecburi olacak. Bu konuda Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında Mahalli Çevre Kurulu karar alacak bu karara uymayanlara ise daire başı aylık 800 lira ceza uygulanacak. Afyonkarahisar bazı günler hava kirliliğinde partikül madde açısından sınır değerini aşıyor. Şunu Afyonlular bilsin ki; hava kirliliği konusunda geçmiş yıllara oranla çok iyiyiz. Bahsedildiği gibi hava kirliliğinde üçüncü sırada değiliz. Bazı günler partikül madde açısından sınır değerini aşıyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın gözlem istasyonu, Sanat Okulu arasında bulunuyor. Burası aynı zamanda hiçbir kaloriferli binanın olmadığı, bizim kentsel dönüşüm uygulayacağımız Örenbağ bölgesi. İstasyon, bu bölgeyi ölçüyor. O yüzden hava kirliliği üst seviyelerde çıkıyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın seyyar gözlem istasyonları bazen şehrin muhtelif mahallelerinde ölçümler gerçekleştiriyor. Sonuçlar normal çıkıyor."

Çoban, göreve geldiğinde doğalgaz abonesinin 3 bin civarında olduğunu bu rakamın şuanda 33 bine yükseldiğini kaydeden Çoban, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Afjet abonesi 4 bin civarındaydı, şu anda 20 bine ulaştı. Otellerin tamamı fuel oil yakıyordu, şu anda hepsi afjete döndü. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın gözlem istasyonunun Afyon'un ortasında bir yere taşınması için görüşmeler yapılıyor." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Hava Kirliliğine Karşı Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement