Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli (2) - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli (2)

Afyonkarahisar\'da Ulaşıma Kar Engeli (2)

Sandıklı-afyonkarahisar YOLU TRAFİĞE AÇILDI Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Afyonkarahisar- Antalya karayolunun Sandıklı- Afyonkarahisar arasında kalan bölümü, sabah saatlerinde açıldı.

06.01.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı-afyonkarahisar YOLU TRAFİĞE AÇILDI

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Afyonkarahisar- Antalya karayolunun Sandıklı- Afyonkarahisar arasında kalan bölümü, sabah saatlerinde açıldı. Yoldaki kar ve buzlanma nedeniyle TIR ve kamyon sürücüleri zor durumda kaldı. Rampalarda kalan kamyonlar zincir takıldıktan sonra yollarına devam edebildi. Araçların geçişine yer yer izin verilirken, zincir, çekme halatı ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmedi.

Sandıklı çevre yolu çıkışında kayan bir TIR yolun kapanmasına neden oldu. Çevredekiler yardıma koşarken, yola sobadan çıkarılan küller serpildi. Karın erimesi ve TIR'ın hareket etmesiyle yol tekrar açıldı. TIR sürücüsü Sezgin Karapınar " Çine'den geliyorum. Kar yağışı nedeniyle kaldım. Sabah yol açılınca hareket ettim ancak rampada kaldım. Bozhöyük'e gidecektim ama yol kenarına çekeceğim, gitmeyeceğim. Yol buz, don. Tuzlama çalışmaları yetersiz. Devlet yardım etmiyor, vatandaş evinden getirdiği külle bize yardımcı olmaya çalışıyor" dedi.

Antalya'dan Ankara'ya sebze taşıyan kamyon sürücüsü Engin Ünal ise "Kar nedeniyle saat 23.00'ten beri Sandıklı'dayım. Sabah saatlerinde yolu açtılar. Yola çıktık ama bu kez de kar ve buzlanmadan dolayı rampada kaldım. Yollar, don ve buz. Geceden beri kamyonu çalıştırıyorum. Mazot bitti. Paramız bitti" diye konuştu.

Sandıklı- Afyonkarahisar yolunun gece trafiğe kapanması üzerine belediyeye ait düğün salonu ve kaplıca tesisleri yolda kalanların kullanımına açılırken, tesislerde konaklayan olmadığı belirtildi. Karayolları ve belediye ekipleri ilçe merkeziyle çevre yollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını yürütürken, Sandıklı Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çöl ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Cüneyt Dönmez, gece saatlerinde yolda mahsur kalan vatandaşlara çorba ikram etti, battaniye dağıttı.

SANDIKLI'DA TATİL

Diğer yandan, Sandıklı merkez ve köylerde kaymakamlık kararıyla eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı. Karar, sabah saatlerinde belediye hoparlöründen verilen ilanla duyuruldu. Kar yağışı ilçede hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürürken, kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar, sokağa çıkıp oyun oynadı. Sandıklı ilçe merkezinde kar yağışı dururken, yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Afyonkarahisar kent merkezi de kar yağışından nasibini aldı. Sabah saatlerinde duran kar yağışının ardından belediyeye bağlı 500 kişilik ekip kent merkezindeki yollarda temizleme çalışması başlattı. Kentin simgesi olan Karahisar Kalesi kar yağışıyla beyaza büründü. Afyonkarahisar'da kar kalınlığının yer yer 40 santimetreye ulaştığı görüldü. - Verilirken

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement