Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru

Afyonkarahisar\'da Yerel Seçimlere Doğru

Afyonkarahisar bağımsız Belediye Başkan adayı Aydemir Kurt, yerel seçimler öncesinde bir projesini daha açıklayarak, göreve gelmesi halinde geçmişi yüzyıllara dayan tarihi Karahisar Kalesi'ni 24 saat ışıklandıracaklarını söyledi.

23.10.2013 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar bağımsız Belediye Başkan adayı Aydemir Kurt, yerel seçimler öncesinde bir projesini daha açıklayarak, göreve gelmesi halinde geçmişi yüzyıllara dayan tarihi Karahisar Kalesi'ni 24 saat ışıklandıracaklarını söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da güneş enerjisinden yeteri kadar faydalanılamadığını ifade eden Kurt, seçilmeleri halinde güneş enerjisinden daha fazla faydalanılacağını kaydetti. Bu enerji kaynağından başta Karahisar Kalesi'nin aydınlatılması başta olmak üzere birçok farklı alanlarda kullanacaklarını anlatan Kurt, "Özellikle kalemiz akşam ve gece yeterince aydınlatılamıyor. Elektrik fazla geliyor, spotlar çok yakıyormuş gibi komik mazeretlerle tarihi simgemiz kalemiz karanlığa hapsediliyor. Biz her bir girinti ve çıkıntısına boydan boya led döşeyeceğiz. Renkli ışıklar masrafsız, ledlerle muhteşem bir manzara oluşturacağız. Gündüz de güneş enerjisi panellerle depolanan elektriği bu aydınlatma olayında sarf edeceğiz. Böylece kilometrelerce uzaklıktan bile insanlar kentimize geldiklerinde kalede neredeymiş sorusunu soramayacaklar" dedi.

Öte yandan, kentte ulaşım konusuna da projelere üreteceklerini dile getiren Kurt, şöyle devam etti:

"Bir kere şehit, gazi kardeşlerimiz hem ulaşım, hem de su faturası, ekmek gibi temel ihtiyaçlarda para ödemeyecekler. Onlar bu vatan için her şeylerini verdiler. Bırakın bu kadar ayrıcalıkları olsun ne yapsak haklarını asla ödeyemeyiz. Toplu ulaşımda tüm öğrenci kardeşlerimiz para pul ödemeyecekler. Sadece kimlikleri göstermeleri yeterli olacak. 70 yaşındaki kadın, erkek vatandaşlarımız toplu taşımada ücretsiz faydalanacaklar. Belediyenin alt kuruluşlarından olan Gazlıgöl Termal Tesisleri'nde ise yine bu saydığımız insanlarımız ücretsiz faydalanacaklar." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement